Recent comments

Friss Hírek

Megkapta az első igent az új stadion

Kedden este hivatalosan is megkapta az első biztató jelet az AC Milan új stadionjának terve: a Fondazione Fiera a klub ajánlatát fogadta el a területet illetően, így az új székház mellett épülhet fel a rossoneri új stadionja.


Persze még a bürokráciai folyamatoknak nincs vége, hiszen innentől Milánó városával kell egyezségre jutnia, és a szükséges engedélyeket beszereznie a Milannak, amely a tervek szerint a Casa Milan mellé építené meg az új, saját tulajdonban lévő stadionját, ami mintegy 48 ezer férőhelyes lenne a tervek szerint.

A klubnál dolgozó Barbara Berlusconi szerda délelőtt már úgy nyilatkozott: az új stadion megépülése után évente mintegy 50-80 millió euró hasznot is hozhat a klubnak, amelynek nagy részét a mercatón költhetné el majd a Milan.

Ahhoz egyébként, hogy ténylegesen ki lehessen jelenteni, hogy a Milan építheti a stadiont, még a városi engedélyek kellenek, amelyekre hat hónapon belül kell választ adnia Milánónak, így várhatóan még az idén kiderül, hogy hivatalosan is elkezdődhetnek-e az építkezések a Milan új székháza, a Casa Milan mellett – megteremtve ezzel a rossoneri otthonát a belvárosban.

forrás: azzurri.co.hu