Recent comments

Friss Hírek

Jó edzés volt

A Juventus 5 nappal a felkészülés megkezdése után lejátszotta első edzőmérkőzését, a felkészülésben sokkal előrébb tartó Borussia Dortmund azonban rendkívül könnyedén nyert 2-0-ra.


Messzemenő következtetéseket ebből még nem érdemes levonni, Allegri azonban a mérkőzés után gyorsan összegezte gondolatait a pálya mellett.

A Svájcban rendezett mérkőzésen – ahogy az ilyenkor lenni szokott – minden nevezett játékos pályára lépett, az első félidőben azonban közel a legerősebbnek gondolt 11 kezdett. Az újak közül Khedira kisebb sérülést szedett össze az edzésen, Allegri pedig nem kockáztatott. Persze ez a meccs még csak a kísérletezésről szólt, az azonban egyből kitűnt, hogy a két csapat máshol tart a felkészülésben.

„Veszíteni sohasem jó. Tisztában voltunk a problémákkal, amikkel szembe kellett néznünk, mi mindössze 5 napja edzünk, ők pedig hamarosan Európa Liga selejtezőt játszanak, sokkal előrébb járnak a felkészülésben. Az előző szezont úgy zártuk le, hogy kontrából kaptunk egy gólt, most pedig ugyanígy kezdtük ezt a szezont is. Ezek olyan dolgok, amiket el kell tudni kerülni, ha elől elveszítjük a labdát. Meg kell találnunk az egyensúlyt, túl sok labdát veszítettünk el. Sok játékos lehetőséget kapott, az eredménytől eltekintve pedig jó edzés volt ez, most pedig megfelelő hozzáállással folytatjuk a munkát.”

A Juventus 4-3-3-ban kezdett, Morata a szélen játszott, de Dybala sem mozgott rosszul.

„Láttam jó dolgokat támadásban, időnként kockáztattunk és bizonyos helyzeteket nem sikerült értékesíteni. A lényeg, hogy senki sem sérült meg a sanghaji mérkőzés előtt. Dybala rendkívül technikás játékos, fáradt lábakkal azonban nem könnyű jól teljesíteni. Ő is jól játszott, ahogy Morata is. Mandzukic még nem volt a legjobb, de nem mozgott rosszul. Edzéssel és játékkal tudunk a lehető legjobb formába lendülni.”

„Nem volt ma egyszerű dolgunk, jobban kellett volna a labdával bánnunk, azonban egy ilyen folyamatosan hajtó csapat ellen lábak nélkül nehéz.”

Sajnos kisebb sérülés miatt Llorente és Rubinho mellett az újonnan érkezett Khedira sem volt bevethető állapotban, Allegrire azonban edzéseken pozitív benyomást keltett. Azonban a pálya közepe még nem teljes, egy támadó középpályást továbbra is nagy erőkkel keresnek Marottáék.

„Khedira nagyon lelkesen dolgozik, megvan benne az akarás és a nemzetközi tapasztalat is. Ma nem akartam kockáztatni a játékát, de fontos szerepe lesz a szezonban. Továbbra is szeretnénk egy támadó középpályást igazolni, de még van időnk, holnap pedig visszaérkezik Pereyra is.”

Mi lehet azonban a cél a következő szezonban?

„Az, hogy márciusban még mindig minden fronton versenyben legyünk. Ez egy olyan év lesz, amikor sok fiatalt kell beépítenünk a csapatba, nem lesz egyszerű, azonban ma megmutatták, hogy ők készen állnak erre.”

forrás: Juventusfc.hu