Recent comments

Friss Hírek

Vidal új tapasztalatot akar

A Juventus igazgatója, Giuseppe Marotta hétfőn egy sajtótájékoztató alkalmával válaszolt az újságírók kérdésére, s megerősítette a szurkolókat napok óta izgalomban tartó pletykákat, amelyek szerint a csapat chilei középpályása, Arturo Vidal elhagyja az Öreg Hölgyet.




"Ma átírjuk a keretet, tudva, hogy amit eddig tettünk, a Juventus történelmének része lesz, amely klub mindig erősíteni akarja a keretét." - kezdte a nyilatkozatot Marotta.

"Kötelességünk, hogy tovább haladjunk az úton. Tekintettel a Juventus történelmi győzelmeire, a vezetőségnek maximális elkötelezettséget kell mutatnia, s minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat.

A modellünk sikeres modellnek bizonyult, amely több eltérő elemből áll össze, így világos, hogy időnként különböző dinamikával szembesülünk. Mint tudják, a labdarúgás egy foglalkozás, egy üzlet, amely esetében minden gyorsan változik, így meg kell oldanunk olyan helyzeteket, amelyek talán váratlanul érnek bennünket, ahogyan az Tévez, Pirlo vagy Vidal esetében történt.

Vidal ügye le fog zárulni, azonban ez még nem történt meg. Azután ott van még Ogbonna, Storari... számos játékos, s itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak nekik azért, amit tettek.

Kötelességünk, hogy előre nézzünk, követve a modellünket, amely két elemből áll. Először is azt akarjuk, hogy a csapatunk versenyképes legyen, amelynek esélye van arra, hogy megnyerjen minden sorozatot, amelyben részt vesz.

Arra is ügyelnünk kell, hogy a költségvetésünk kiegyenlített maradjon, figyelembe véve a gazdasági és pénzügyi tényezőket. Erre tekintettel tettünk lépéseket, megújítva a keretet. 

Nagy büszkeséggel állíthatom, hogy a Juventus mindig is élen járt abban, hogy megvalósított olyan reformokat, amelyek segítségével az olasz labdarúgás ismét annyira versenyképessé válhat, amilyen a kilencvenes években volt. Ennek kapcsán elmondhatom, hogy az elmúlt szezon összes televíziós jogdíját, mintegy 90 milliót, visszaforgattunk Olaszországban, azáltal, hogy olasz kluboktól vásároltunk játékosokat.

Úgy gondolom, hogy ez büszkeségre ad okot, s példát jelenthet más klubok számára is, mivel aki így tesz, pénzt forgat a labdarúgásunkba. Azok, akik hozzájutottak ehhez a pénzhez, amennyiben elég okosak és jól sáfárkodnak, befektethetik a létesítményeikbe, mint például a stadionjukba vagy az edzőközpontjukba, s ezáltal fejleszthetik az utánpótlásképzésüket, s segíthetik feltűnni az új olasz fenoméneket.

Különböző igazolásokról beszélek, mint Dybala, Sturaro, Rugani, Pereyra vagy Zaza, akik mindannyian olasz csapatoktól érkeznek. Megtettük, ami tőlünk telik, s elégedettek vagyunk, hiszen csökkentettük a csapat átlagéletkorát. Természetesen olyan ikonokat, mint Pirlo vagy Tévez nem könnyű pótolni, hiszen úgy gondolom, hogy ők pótolhatatlan játékosok, azonban azok, akik érkeztek, óriási elszántságot mutatnak.

Mindig is azt mondtuk, hogy nem adunk el játékosokat addig, míg a játékosok nem jelzik, hogy ezt akarják. Ez így is történt. Tévez azt kérte, hogy engedjük visszatérni Argentínába. Egy kis gondolkodás után Pirlo úgy döntött, hogy új tapasztalatra vágyik.

Ogbonna játéklehetőséget és rendszeres játékidőt akart, ami pedig Vidalt illeti, megkérdeztem, mielőtt elutaztam, hogy találkozzam a Bayern München vezetőségével. Megerősítette, hogy új tapasztalatot akar. Szeretném azt is kihangsúlyozni, hogy a játékos szerződése 2017-ig szólt, míg ők öt évre szóló szerződést kínálnak, s ez nagyon fontos a jövője szempontjából.

Nem vagyunk egy kiárusító csapat, s ügyelünk azokra, akik képesek emelni a minőségi színvonalat."

 A Juventus igazgatója szót ejtett a számos európai élklub által csábított Paul Pogbáról is.

"Egyértelmű, hogy ő egy olyan játékos, akiben igazán hiszünk. Egy fiatal játékos, aki sokat fejlődött itt, aki hatalmas tiszteletet tanúsított, ami a természetéből fakad. Olyan pozícióban vagyunk, hogy meghallgatjuk a más klubok érdeklődését, ahogyan a jelenlegi átigazolási szezonban is tettük. Nem ülünk le mindenkivel, hogy tárgyalásokat folytassunk, mivel úgy gondoljuk, hogy Pogba a csapatunk fontos tagja. Ha egyszer azt mondja, hogy már nem szeretné tovább folytatni ezt a kalandot, talán fontolóra veszünk néhány ajánlatot, azonban ez nem következett be.

Keresünk valakit, aki bizonyos jellemzőkkel rendelkezik. Götze kétségkívül megfelel ezeknek a kritériumoknak, azonban ő a Bayern München játékosa, s nem voltak valós egyeztetéseink. Természetesen a szakmánkban az embernek figyelnie kell a játékosokat, így csak erre alapozva alkothatok véleményt, lévén, hogy a Bayern München elégedett a teljesítményével.

Amennyiben a klub vagy a játékos egyértelművé teszi, hogy új tapasztalatra vágyik, mi leszünk az elsők, akik tárgyalni akarnak majd, azután meglátjuk, hogy létrejöhet-e az üzlet. A két klub között jók a kapcsolatok.

Marottát megkérdezték az FC Porto brazil védőjéről, Alex Sandróról is, akit hírbe hoztak a Juventusszal.

"Alex Sandro egy másik érdekes játékos. Bizonyos vagyok abban, hogy az összes top klub érdeklődik iránta. Mi csupán felismertük a nagyszerű minőségét, de nem kezdtünk tárgyalásokba. Ő egy remek játékos, de itt meg is állnék."

forrás: juventuz.blog.hu