Recent comments

Friss Hírek

Vinnék a Barca-védőt, ha akciós marad az ára

Spanyol sajtóértesülések szerint a Napoli szerződtetné a Barcelonából több játéklehetőség miatt elvágyódó 24 éves védőt, Marc Bartrát. 


A transzferhez két feltételnek kell teljesülnie, mindenek előtt annak, hogy a kivásárlási ára nyomott maradjon.

Az ötszörös válogatott védő szerződése 2017 nyarán jár le, és a közelmúltban hűségesküt tett a szakmai stábnak, hogy idén nem enged a csábításnak. A szezon végi három trófea minden bizonnyal meggyőző érv lehetett a bizonytalankodóknak, így Bartrának is. A jelek szerint azonban elmúlt a varázs, mégis válthat a középhátvéd: a Napoli szándékai ugyanis egyszerre komolyak és tisztességesek. A július 18-i barcelonai elnökválasztás után Katalóniába utaznak, hogy egyeztessenek az új klubvezérrel. (Amúgy ez a tárgyalás megkezdésének másik feltétele.)

Vélhetően a Barca-elnök tud majd állást foglalni egy olyan fajsúlyos kérdésben, hogy akkor mennyi is az annyi pontosan.


Bartra kivásárlási ára ugyanis 50 millió euró – a szokásoknak megfelelően ez bőven a piaci érték felett van, ami a transfermarkt.de szerint 12 millió euró –, viszont mivel nem lépett pályára a mérkőzések bizonyos százalékán, az összeg automatikusan az ötödére zuhant. (Akárcsak Pedro esetében, bár a szélső a szerződéshosszabbításnál harcolt ki hasonló árengedményt, amivel élne is a Chelsea.)

Június elején a spanyol sajtóban még tízmillió eurós kivásárlási ár jelent meg, ezúttal 12 millió euróról írnak. Amely nagyságrendileg valóban megfelelhet a valóságnak, és nem rettenti el alapból a kérőt. Bartrában képességeit, életkorát és nemzetközi rutinját tekintve még úgy is bőven van potenciál, hogy a Barca kezdőjébe nem fér be. A középhátvédek között negyedik a házi rangsorban, a szezonban kiegészítőembernek számított.

A Napoli a sport.es információi szerint 13 millió eurót lenne hajlandó Bartra szerződtetésére áldozni, amely két héttel ezelőtt még elég is lett volna a megvételre. Július elsejével azonban életbe lépett az új idény, így a védő kivásárlási ára ismét 50 millió euróra emelkedett. 


A Napoli azt szeretné elérni Barcelonában, hogy ne ezen, hanem a korábbi, akciós áron legyen eladó a védő. Mert akkor „csomagolhatják”, ők pedig már viszik is magukkal…

forrás: NSO