Recent comments

Friss Hírek

Romagnoli, a Roma jövője

A Milan és a Roma idén már üzletelt egymással, amikor Bertolacci az előbbihez szerződött, a milánóiak pedig ezúttal valami sokkal értékesebb miatt vannak megint kapcsolatban a Farkasokkal. 


A Roma ifiakadémiáján nevelkedett, „új Nesta”-nak kikiáltott Alessio Romagnoli a csapat legújabb célpontja, a fővárosiak pedig egy 30 millió eurós árcédulával próbálják elrettenteni őket.

A Rossoneri 15 millióról szinte egy hét alatt 25-re emelte az ajánlatot, és bár állítólag ennél feljebb nem mennek Gallianiék, egyre többet hallani a 30 milliós üzletről. A Romanisták azonban nyilván azt szeretnék, hogy Marquinhos és Benatia után ne engedjen el a vezetőség még egy kincset érő védőt, még egy nagyobb összegért cserébe sem.

Romagnolit tulajdonképp Zeman dobta elsőként a mélyvízbe: a cseh mester 2012-ben tette be először a csapatba a 17 éves játékost, Garcia kezei alatt pedig, sérüléshulláma után, a bal szélen próbálkozhatott a fiatal védő, és ugyan számára még idegen volt a pozíció, itt is megvillantotta tehetségét. Romagnoli Mihajlovic alkalmazásában, a Sampdoria védőjeként robbant be igazán a köztudatba, miután remek szezont futott a genoaiaknál kölcsönben.

Itt ugyanis végre ott játszhatott, ahol igazán tud, és kétség sem férhetett a teljesítményéhez. Elegánsan és szervezetten játszott, a védelem szívét képezte. Nem véletlen, hogy az azóta már a Milan edzőjeként dolgozó Mihajlovic szeretne egyesülni egyik kedvencével, és tovább győzködi a vezetőségét: ne sajnálják a pénzt a jövő egyik legnagyobb olasz reménységére.

A Roma most hatalmas dilemmában van: Dzeko megszerzése előtt ugyanis jelenleg már csak a piszkos anyagiak állnak: a bosnyák magas kivásárlási árát csak távozó játékosokért befolyó összegekből tudná kifizetni a Giallorossi, és mivel Gervinho, Destro és Doumbia eladása egyelőre folyamatos problémákba ütközik, Sabatiniéknek mások felé kell tekingetniük a keretben, hogy megszerezzék az igen magas összeget.

A védőért kínált 30 millióból már egy igazán komoly ajánlatot tehetnének az angoloknak, és valószínűleg tényleg leigazolhatnák a Pjanic honfitársát, de megint csak a hosszú távon káros megoldást kellene választani.

Nagyon fontos tényező az ügyben Leandro Castan állapota, hiszen csak Manolas és Yanga MBiwa a további középső védők a keretben. Így még butább döntés lenne eladni egy olyan védőt, aki minőséget biztosítana a csapat számára akár egy évtizeden át, és persze nem szabad elfelejteni az UEFA saját nevelésű játékosait illető alapelvét sem.

A Roma már rábólinthatott volna egy 20 milliós ajánlatra, a tény azonban, hogy nem tették, egyértelműen bizonyítja, milyen nagy becsben tartják Alessio Romagnolit. Azonban az igazi verseny csak most kezdődik, hiszen az Arsenal is beszállt a harcba, a Farkasok kitartását pedig most fogják csak igazán próbára tenni.

A Roma jövőjének egyik alappillére Alessio Romagnoli, a szurkolók pedig imádkozhatnak, hogy ezt tartják majd szem előtt Sabatiniék is, megőrzik és gondozzák majd az olasz labdarúgás egyik legnagyobb tehetségét és potenciális Nesta-utódját.

forrás: azzurri.co.hu