Recent comments

Friss Hírek

Hamarosan eldől a csapat sorsa?

Mint ismeretes, a Calcio Catania csapata a 2014-2015-ös szezon tavaszán legkevesebb öt mérkőzés végeredményét manipulálta a bennmaradása biztosítása érdekében - ennyit ismert be az akkori sportigazgató, Antonino Pulvirenti. 




A szicíliai klub vezetőségéből hét embert őrizetbe vett a rendőrség, akik a gyanú szerint az ellenfeleket és/vagy a játékvezetőket fizették le a kívánt eredmények elérése céljából.

Minden bizonnyal a Cataniát súlyosan el fogják meszelni, jelen állás szerint esélyesnek tűnik a harmadosztályba való száműzetés, vagy legalábbis egy jókora mértékű pontlevonás ősztől – vagy akár mindkettő.

A Catania játékoskeretéből egyelőre csak az argentin középpályás Lucas Castro távozott a Chievo Veronához, de arra lehet számítani, hogy amennyiben negatív ítélet születik a csapat ügyében, a legtöbben a távozás mezejére fognak lépni. Csak a teljesség igénye nélkül: a belga kapus Jean-Francois Gillet, vagy a váltótársa Pietro Terracciano mindenképpen többre hivatott a Lega Prónál; de védelemben is olyan nevek alkották a tavalyi keretet, mint Belmonte, Gyömbér, Capuano, Sauro, Del Prete, Schiavi, bizonyára kapósak lennének; a brazil Raphael Martinho és az argentin Rinaudo szintén elérhetővé válna; a támadósorban pedig három rutinos gólgyáros, Maniero, Calaio és Rosina számíthat a klubváltásra.

A vezetőedzői posztra a múlt szezon végén kinevezett Pasquale Marino pedig a botrány kirobbanása után azonnal visszakozott és visszatért előző állomáshelyéhez, a Vicenzához, így hivatalosan jelenleg edzője sincs a gárdának.

A TuttoB.com szerkesztői úgy vélik, hogy két héten belül sokkal okosabb leszünk a csapat jövőjével kapcsolatban, akkor ugyanis a keretnek el kell kezdenie a nyári alapozást, ehhez pedig elengedhetetlen lenne tudni, hogy melyik oszályra, milyen kerettel készülhetnek.

A Serie B 2015-2016-os kiírásának mezőnye tehát egyelőre meglehetősen képlékeny. Annyit tudunk, hogy a Parma anyagi okok miatt nem indulhat, s a negyedosztályba száműzték a '90-es években szebb napokat is látott klubot, de az még nem dőlt el, hogy helyette ki indulhat (a legesélyesebb a Brescia). A Catania mellett pedig a Lega Pro B-csoportját megnyerő Teramo is kisebb gyanúba keveredett, de jó esély mutatkozik rá, hogy az abruzzóiak megússzák pénzügyi büntetéssel és/vagy pontlevonással az utolsó előtti fordulós mérkőzésük irányítását, a klub legalábbis gőzerővel arra készül, hogy ősszel bemutatkozhat a második vonalban.

Reméljük, hamarosan tényleg pont kerülhet az ügy végére, és megtudhatjuk, hogy mely csapatokat követhetjük ősztől a Serie B-ben.



forrás: magyarserieb.blog.nepsport.hu