Recent comments

Friss Hírek

A Milan félelmet kelthet minden ellenfélben

Sinisa Mihajlovic szerint nincs ambiciózusabb klub most Olaszországban az AC Milannál – a szerb szakember ezt a hivatalos kinevezésére rendezett sajtótájékoztatón mondta.


A korábban a városi rivális Internazionaléban játszó Mihajlovic beszélt arról is, hogy tudja, hogy ő nem része a Milan történelmének, de még izgalmasabbá teszi számára a munkát.

“A Milan a világ egyik legjobb csapata, és jelenleg egyetlen olasz klubnak sincsenek akkora ambíciói, mint nekünk. Ezt bizonyítja, hogy kaptam most három fantasztikus játékost” – utalt Mihajlovic arra, hogy a Milan a nyári átigazolási szezonban már megszerezte Andrea Bertolaccit 20 millió eurórért, valamint két igazi gólzsákot, a Sevillából Európa Ligát nyert Carlos Baccát (kb. 30 millió euró) és a Sahtar Donyeck brazil válogatott csatárát, Luiz Adrianót (kb. 8 millió euró).

Csak a Messi, Neymar, Ronaldo hármas volt gólerősebb

Előbbi a spanyol bajnokságban 20 gólt lőtt, az Európa Ligában pedig hétszer volt eredményes, míg Luiz Adriano a Bajnokok Ligájában tavaly kilenc gólt vállalt, nála többet (egyaránt 10-et) csak Messi, Neymar és Cristiano Ronaldo lőtt.

És a Milan még nem áll le, szeretne a védelembe és a középpályára is igazolni, valamint továbbra is fűzi a PSG-t, hogy engedje el Zlatan Ibrahimovicot, aki családjával visszatérne Olaszországba. A svéd csatár 10-15 millió euróba kerülhet.

“Ez egy nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. Nagyon különleges számomra az első nap. Szeretném megköszönni az elnöknek és Gallianinak, hogy engem választottak. A cél egyértelmű: minél több meccset megnyerni, ha ez meglesz, a csúcsra jutunk. Bonaventura? A középpálya és a támadósor minden szerepében hasznos tud lenni. Menez? Tud játszani a csatárok mögött is, de ez leginkább az ellenféltől függ”.

“A két gólerős csatárunk érkezésével valószínűleg a 4-3-1-2-es felállásban fogunk a legtöbbet játszani. Azt akarom, hogy a csapatom félelmet keltsen minden ellenfélben, amikor kifut a pályára. Az elszántsággal biztosan nem lesz gond” – mondta Mihajlovic, aki nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az eredetileg szélső Stephan El Shaarawyt a középpálya közepén szerepeltesse.

A sajtótájékoztatón Silvio Berlusconi klubtulajdonos elmondta, Mihajlovic bizonyította, hogy ért a labdarúgáshoz, és megvan a karaktere ahhoz, hogy bajnokcsapatot építsen a Milanból, akár már ebben a szezonban. Az elnök továbbá szót ejtett az érkező és távozó játékosokról illetve az ázsiai piacról is.

“Az előző szezonban nagyon sokat költöttünk az átigazolási időszakban. Idén úgy döntöttünk, hogy ismét megerősítjük a támadósort. Sikerült megállapodnunk Carlos Baccával és szükségünk volt még egy másik csatárra. Luiz Adrianót már régóta figyelemmel követtük. Nagyszerű csatár és rengeteg gólt szerez. Nagyon örülünk, hogy sikerült nyélbe ütni az átigazolást. Kezdetben azt hittük, hogy januárban fog csatlakozni hozzánk, de hoztunk egy anyagi áldozatot. Bertolacci? A Roma eredetileg szerette volna megtartani őt, köszönhetően az előző szezonbeli remek teljesítményének. Végül sikerült meggyőznünk őket, hogy adják el nekünk”.

“Szeretnénk köszönetet mondani Raminak, Bocchettinek, Muntarinak, Essiennek, Van Ginkelnek, Pazzininek, Destrónak és a többi távozó játékosnak az itt töltött időért. Most csökkentenünk kell a keret létszámát 25-re és néhány játékosnak távoznia kell. Jelenleg 5 kapusunk van és ez túl sok”.
“Terjeszkedni akarunk az ázsiai piacon. Jelenleg több mint 340 millió rajongónk van szerte a világon. Mint tudjuk, az arab országok rengeteg pénzzel beszálltak a futballba és ezzel nehéz versenyezni”.

forrás: acmilan.hu