Recent comments

Friss Hírek

Milan: Csak a győzelem elfogadható a Catania ellen

A Milan vasárnap délben a Catania otthonában vendégeskedik a Serie-A 14. fordulójában.


A Catania a tabella 20. helyén áll 9 ponttal. A mérleg 2 győzelem, 3 döntetlen és 8 vereség, valamint 9 rúgott és 23 kapott gól. 

A sziciliai együttes előző 5 mérkőzéséből egyet megnyert (Catania-Udinese 1-0), hármat elveszített (Torino-Catania 4-1, Napoli-Catania 2-1, Juventus-Catania 4-0) és egyszer döntetlent játszottak (Catania-Sassuolo 0-0).

Az előző fordulóban a Catania a Torino otthonában lépett pályára. A mérkőzés végeredménye 4-1 lett a Torinónak. A gólokat Immobile, El Kaddouri (2), Moretti ill. Leto szerezte. A Catania a következőképpen állt fel: Andujar – Alvarez, Legrottaglie, Gyömbér, Capuano – Plasil, Tachtsidis, Guarente – Keko, Maxi López, Castro.

A Catania házi góllövőlistáját Pablo Barrientos vezeti 8 meccsen 3 szerzett góllal, őt követi Lucaas Castro 2 góllal, majd Jaroslav Plasil, Ginzalo Bergessio és Maxi López 1 góllal.

A rossazzurri a bajnokságban 6 mérkőzést játszott hazai pályán, a mérleg 2 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség, 4 rúgott és 4 kapott gól. Idegenben 7 meccsen a mérleg 7 vereség, 5 rúgott és 19 kapott gól.

Luigi De Canio, a Catania 56 éves trénere kijelölte keretét.

Íme a Catania kerete: Andujar, Ficara, Frison; Alvarez, Biraghi, Cabalceta, Capuano, Gyömbér, Legrottaglie, Monzon, Peruzzi, Rolin, Spoli; Barrientos, Castro, Freire, Guarente, Plasil, Tachtsidis; Keko, Leto, Maxi López, Petkovic.

A gazzetta.it szerint a Catania 3-5-2-es felállásban fog kezdeni. A kapus Andujar lesz, a védelmet a Rolin, Spolli, Gyömbér hármas alkothatja. Az öt középpályás Alvarez, Plasil, Tachtsidis, Keko és Monzon lesz, míg a támadó-szekcióban Maxi López és Barrientos kezdhet.

Íme a Catania várható kezdőcsapata: (3-5-2): Andujar – Rolin, Spolli, Gyömbér – Alvarez, Plasil, Tachtsidis, Keko, Monzon – Maxi López, Barrientos.
A Milan a tabella 13. helyén áll 14 szerzett ponttal. A rossoneri mérlege 3 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség, továbbá 18 rúgott és 20 kapott gól. 

A Milan az utóbbi 5 mérkőzéséből kettőt elveszített (Milan-Fiorentina 0-2, Parma-Milan 3-2) és háromszor döntetlen lett a végeredmény (Milan-Genoa 1-1, Chievo-Milan 0-0, Milan-Lazio 1-1). 

A piros-feketék az előző fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak a San Siróban a Genoa ellen. A mérkőzés góljait Kaká ill. Gilardino szerezte, utóbbi büntetőből talált be. A Milan a következő kezdővel állt fel: Abbiati – Abate, Zapata, Bonera, Emanuelson – Poli, De Jong, Muntari – Kaká – Matri, Balotelli.

A Milan házi góllövőlistáját (összes sorozatban szerzett találat) Mario Balotelli vezeti 6 góllal. őt követi Sulley Muntari 4 találattal. A három gólos játékosok közé sorolható Ricardo Kaká és Robinho, míg Andrea Poli és Valter Birsa kétszer volt eredményes.

A lombard együttes 7 bajnokit játszott a San Siróban, a mérleg 3 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. A rúgott gólok száma 8, a kapott góloké 7. Idegenben 6 meccsen a mérleg 3 döntetlen, 3 vereség és 10-13-as gólkülönbség.

A milánói klub kedden Glasgowban vendégeskedett a Celtic otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. A Milan Kaká, Balotelli és Zapata góljával 3-0-ra nyert, ám a csoport másik mérkőzésén az Ajax 2-1-re legyőzte a Barcelonát, így a továbbjutás sorsa csak a következő, egyben az utolsó körben dől el. A 6. fordulóban a Milan az Ajaxot fogadja a San Siróban, ha nyer a Milan, vagy döntetlen lesz a mérkőzés, akkor a rossoneri továbbjut a Kieséses szakaszba.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte 20 fős utazó keretét a Catania elleni mérkőzésre. A keretben sérülés miatt nem szerepel Marco Amelia, Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Cristian Zaccardo, Sulley Muntari, Giampaolo Pazzini és Robinho. Cristian Zapata eltiltott, míg Christian Abbiati kimaradt a keretből. Stephan El Shaarawy felépült sérüléséből és várhatólag a cserepadon fog kezdeni.

Íme a Milan kerete: Ferdinando Coppola, Gabriel, Lorenzo Ferrari; Daniele Bonera, Kevin Constant, Matias Silvestre, Jherson Vergara; Valter Birsa, Bryan Cristante, Urby Emanuelson, Nigel De Jong, Riccardo Montolivo, Antonio Nocerino, Andrea Poli, Riccardo Saponara; Ricardo Kaká, Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy, Alessandro Matri, M’Baye Niang.

A gazzetta.it szerint a kapuban Gabriel, a védelemben Poli, Bonera, Silvestre és Emanuelson kezdhet. A három középpályás Montolivo, De Jong és Nocerino lesz, míg elől Birsa, Kaká valamint Balotelli támadhat.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: (4-3-2-1): Gabriel – Poli, Bonera, Silvestre, Emanuelson – Montolivo, De Jong, Nocerino – Birsa, Kaká – Balotelli.

A két csapat összesen 42 alkalommal találkozott egymással, 22 Milan és 3 Catania győzelem született, míg 17 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 80, a Catania 33 gólt szerzett.

A két együttes legutóbbi közös mérkőzésén a San Siróban 2013 áprilisában 4-2-es Milan győzelem született, akkor Flamini, Balotelli és Pazzini (2) ill. Legrottaglie és Bergessio volt eredményes. A Milan a következőképpen állt fel: Amelia – Abate, Bonera, Mexés, De Sciglio – Flamini, Montolivo, Nocerino – Boateng – Balotelli, El Shaarawy.

A hazaiak legutóbb 2007-ben tudták legyőzni a Milant, akkor az Olasz kupában 2-1-re. A bajnokságban legutóbb 1963. májusában kapott ki a rossoneri a sziciliaiaktól.

A mérkőzés játékvezetője Nicola Rizzoli lesz. Az olasz játékvezető az egyik legtapasztaltabb játékvezető a Serie-A-ban. A 42 éves bíró 2002 áprilisában debütált az első osztályban és azóta 171 mérkőzést vezetett. Ő vezette a legutóbbi Bajnokok Ligája döntőjét az Olasz kupa és az Olasz szuperkupa döntőjét. Rizzoli 29 mérkőzést vezetett a Milannak, a mérleg 16 győzelem, 3 döntetlen és 10 vereség. A Cataniának 11 mérkőzést vezetett, a mérleg 4 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség.

forrás: acmilan.hu