Recent comments

Friss Hírek

BL: Elbukott a Juventus, Sneijder továbblőtte a Galatasarayt

A labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjából az elsőségét már korábban bebiztosító Real Madrid mellett a Galatasaray jutott tovább, miután – a kedden félbeszakadt meccset szerdán befejezve – Wesley Sneijder találatával 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Juventust. 


Az olasz bajnok tavasszal az Európa-ligában folytatja szereplését.

Az első félidőből bepótolt negyedórában kevés futballra emlékeztető esemény történt, a labda nem nagyon akart gurulni az iszonyú mély talajon, a játékosok ellenben annál többet csúszkáltak. Itt Sneijder, ott Tévez mozgott a legveszélyesebben, de egy megpattant Lichtsteiner-lövésen kívül szinte semmit nem jegyezhettünk fel.

A második félidőben a Galatasaraynak volt támadásban valamivel „könnyebb” dolga, hiszen az olaszok térfele sokkal kevésbé hasonlított egy mocsárra, helyenként zöld részek is felfedezhetőek voltak rajta. (Ezt Antonio Conte a találkozó utáni nyilatkozatában nehezményezte is.)

Az idő a Juventusnak dolgozott, így a törökök egyre inkább támadólag léptek fel. Sneijder és Drogba rutinja aranyat ért a támadóharmadban, utóbbi a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki egy óra elteltével, Buffon bravúrral védett.
A defenzív taktikát választó Juventus alig-alig jutott el a törökök kapujának közelébe, Tévez egy-egy megindulása (és pontrúgása) rejtett magában némi gólveszélyt, de többnyire a Galata támadott. A 75. perc körül azonban fáradni kezdtek a hazaiak, és egyre többet „pattogott” az ő térfelükön a labda. Marchisio egy ezen a talajon váratlanul szép támadás végén lőhetett kapura, Muslera azonban nagyot mentett a Galata gólvonalán.


Mindössze öt perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor egy felívelt labdát Drogba nagyszerűen csúsztatott fejjel a lendületből érkező Wesley Sneijder elé, a holland középpályás pedig Bonuccinak kötényt adva lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Megérkezett a török szurkolók által áhított gól, a Galatasaray játékosai pedig a pálya szélére kotort hókupacban hemperegve ünnepeltek. 1–0

A Juventus a végén szabadrúgásból egyenlíthetett volna, de Téveznek ez sem jött össze, így az olasz bajnok vereséggel és hat szerzett ponttal búcsúzott a BL-től.

A Galatasaray a győzelmével megszerezte a B-csoport második helyét, és a Real Madrid mögött továbbjutott a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába. A Juventus az Európa-ligában folytathatja. 

6. FORDULÓ
B-CSOPORT
Galatasaray–Juventus 1–0 (Sneijder 85.)


forrás: NSO