Recent comments

Friss Hírek

Balotelli-gólok mentették meg a Milant

A Milan a hajrában egyenlítve harcolt ki egy pontot (2–2) a Livorno otthonában az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 15. fordulójának szombati játéknapján.


Jól kezdett a Milan, Mario Balotelli már a 7. percben megszerezte a vezetést: Kaká bal oldali beadására a csatár jó ütemben robbant be a hosszú oldalon, és ha nem is könnyen, de közelről a kapuba pofozta a labdát. 

Az első félidő derekáig tartott ki a vendégek előnye: akkor Luca Siligardi lapos távoli lövése utat talált a fiatal Gabriel kapujába.

A második félidő elején Balotelli kihagyott egy nagy helyzetet – egy az egyben vitte a labdát Francesco Bardira, a kapus védett –, és mivel nem sokkal később a leshatárról induló Paulinho gólra váltotta Siligardi nagyszerű passzát, a Milan nehéz helyzetbe került.

Tetézni látszott a bajt, hogy a sérüléséből nemrég felépülő, csereként beálló Stephan El Shaarawy rúgást kapott – végül azonban ápolás után folytatni tudta a játékot, és a Milan is kimászott a slamasztikából: a 83. percben Balotelli szabadrúgásból a bal felsőbe zúdította a labdát.

Balotelli május óta először szerzett két gólt egy mérkőzésen, sőt nagyon közel volt a harmadikhoz is, csakhogy a 89. percben útjára indított távoli bombája után a labda a lécről visszavágódott a mezőnybe. Balotelli 18 góllal a legeredményesebb támadó az olasz bajnokságban ebben a naptári évben.

A Livorno három vereség után szerzett pontot, a Milannak a legutóbbi hat bajnokiján ez a negyedik döntetlenje. Allegri csapata 14 pontot vesztett el ebben a bajnokságban olyan mérkőzéseken, amiken vezetett. 

Livorno–AC Milan 2–2 (Siligardi 26., Paulinho 58., ill. Balotelli 7., 83.) 


forrás: NSO