Recent comments

Friss Hírek

Mi vagyunk a Titanic, a jéghegy meg előttünk

Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke beszélt az olasz foci jövőjéről a La Gazzetta dello Sportnak. 


Az interjúban az elnök kifejtette, hogy milyen változtatásokat tervez a jövőben.

Elmondása szerint csupán öt olyan Serie A-s klub van, amelyek pénzügyileg stabilak. Részletezni azonban nem volt hajlandó, hogy melyek azok pontosan. Sejtelmesen csak annyit mondott, hogy még a legnagyobb klubok között is vannak olyanok, ahol nincs minden rendben.

Hozzátette, hogy azokat a csapatokat, amelyeket nem találtak teljesen gazdaságilag stabilnak már figyelmeztettek, és az új irányelvek betartására kötelezték őket. Ha ennek valamelyik csapat nem tesz eleget, akkor azt kizárják. Jelenleg ezek a pénzügyi szabályozások még csak kötelezően ajánlott szinten vannak bevezetve. 

Tavecchio felhívta a figyelmet arra, hogy ha ezeket abszolút kötelezővé tennék, akkor csak a már fentebb említett öt csapat indulhatna most a Serie A-ban.

Bevezetésüket és kötelezővé tételüket a következő öt év alatt hajtanák végre. Az új intézkedéseknek az a célja, hogy az olasz labdarúgást megóvják a pénzügyi összeomlástól. Külön kiemelte a szövetség elnöke, hogy nem akarnak még egy „Parmát” látni. Úgy tűnik, hogy a szebb napokat is megélt klubot most a mumus szerepére szánják.

Tavecchio kitért arra az elképzelésére is, amelyben az olasz labdarúgás rendszerét átalakítanák. Ezek alapján csupán az első két osztály minősülne profinak. 

A Serie A maradna az elit liga továbbra is, míg a másodosztályt a Serie B-ből – jelenlegi másodosztály – és a Lega Pro Prima Divisione-ből – jelenlegi harmadosztály – gyúrnák össze. Utóbbiban a fiatalokat kellene zömében játszatni. További részletekre nem tért ki. 

Az átalakítás nehézségeit és súlyát maga az elnök is elismerte, hiszen ez közvetlenül Olaszország legjobb 72 csapata mellett a teljes olasz labdarúgást is érinti.

forrás: azzurri.co.hu