Recent comments

Friss Hírek

Marchisio: A torinói derbiről


Ma este több, mint három és fél év után ismét torinói derbit rendeznek, ezzel kapcsolatban válaszolt az újságírói kérdésekre Claudio Marchisio, aki már nem egy városi rangadón vett részt.

Az utolsó városi csatához egészen 2009. március 7-ig kell visszamennünk, a mérkőzés, ahogy azt megszokhattuk kemény volt, tele feszültséggel. 

Azóta mindkét csapat jelentősen átalakult, a Juventusban akkor pályára lépők közül már csak Buffon, Chiellini, Marchisio és Giovinco maradt. A mérkőzés embere Chiellini volt, aki a 81. percben szerezte meg a győztes gólt.

„Régóta várunk erre a mérkőzésre, de nem csak mi, természetesen a Toro játékosai, a szurkolóink és az egész város is, úgyhogy jó lesz ismét egy ilyen fontos ütközetet átélni. Nem is csak azért fontos ez a találkozó, mert ez a derbi, hanem mert szeretnénk feledtetni a Milan elleni kudarcot.

Az ifiben még ez volt az év legnehezebb mérkőzése, tudjuk, hogy mennyire fontos ez számukra is. Először kerül sor városi rangadóra az új stadionunkban, tudjuk, hogy a közönség a mi oldalunkon fog állni, mi pedig igyekszünk majd maximumot nyújtani.”

Természetesen a szurkolók fejében már ott motoszkál a jövő heti Shakhtar elleni BL-küzdelem, Marchisio szerint azonban nekik még nem szabad az ukrajnai túrára gondolniuk.

„Csakis erre a mérkőzésre koncentrálunk, jelenleg ez a legfontosabb meccs. Tudjuk, hogy fontos pontokat hullajtottunk el az utolsó fordulókban a Lazio és a Milan ellen is, így jelenleg csak a bajnokságra szabad koncentrálnunk, mert az üldözőink nagyon megközelítettek már minket. 

Hogy a Torino és a Shakthar elleni találkozók miatt meghatározó hét lesz-e ez nekünk? 

Döntő találkozó volt a Chelsea elleni mérkőzés is sőt, mára már minden mérkőzés meghatározóvá vált, így most a bajnokságra, vasárnaptól pedig a BL-re összpontosítunk.”


Juventusfc.hu