Recent comments

Friss Hírek

A kihagyott büntető is belefért, nyert a Juventus


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójában a Juventus egygólos hátrányról győzte le a Cagliarit Pármában (1–3). A torinóiak büntetőt is hibáztak a második félidőben, ám Alessandro Matri vezérletével begyűjtötték a három pontot.



A Juventusnál a hét közben megsérülő Giorgio Chiellini helyén Martín Cáceres kezdett a védelem közepén, míg Fabio Quagliarella támadásban kapott szerepet Sebastian Giovinco mellett a Pármában megrendezett mérkőzésen. A 16. percben Marco Sau tört be a Juve tizenhatosán belülre, ahol Arturo Vidal borította fel, így büntetőhöz jutott a Cagliari.
Mauricio Pinilla a kapu jobb sarkába lőtt elemi erővel, Gianluigi Buffon ugyan érezte, hogy merre kell vetődnie, ám nem védhette a löketet. A torinóiaknál Kwadwo Asamoah és Andrea Pirlo játszott a legveszélyesebben, ám egyenlíteni nem tudott a vendégcsapat az első félidőben. (1–0)
A 65. percben Davide Astori megkapta második sárgáját, így a Cagliari emberhátrányba került. A második félidőre feljavuló Juventus a 72. minutumban óriási lehetőséget kapott az egyenlítésre, ugyanis büntetőhöz jutott, Vidal azonban csúnyán fölé durrantott – a listavezető együttes ebben az idényben hatból három 11-est is elhibázott, ebből kettőt a chilei „vállalt".
A Cagliari rossz sorozata azonban nem tört meg (a szárd együttes kapta a legtöbb gólt a Serie A-ban a második félidőben), a 75. percben egyenlített a Juve: a csereként beálló Mirko Vucsinics távoli lövését kiütötte Michael Agazzi, a kipattanóra a szemfüles Alessandro Matri csapott le és közelről a hálóba vágta azt. (1–1)
A 89. percben Agazzi óriási védéssel tartotta meccsben a Cagliarit: egy jobb oldali beadást követően Asamoah fejelt néhány méterről kapura, a szárdok kapusa pedig elképesztő reflexmozdulattal a kapufára tolta a labdát. Néhány másodperccel később Matri is eldönthette volna a három pont sorsát, ám nagy ziccerben luftot rúgott volt csapata ellen.
A hatperces hosszabbítás hozta meg a Juve sikerét: a 92. percben Nené rúgta rá a labdát Vidalra, a lepattanó Matri elé került, aki egy igazítás után kilőtte a bal alsót, majd a 96. minutumban Giovinco középre gurítását – ami minden bizonnyal a hálóban kötött volna ki – Vucsinics segítette a gólvonalon túlra. (1–3)
A Juventus győzelmével bebiztosította vezető helyét a tabellán, a Cagliari pedig immáron nyolc mérkőzés óta nyeretlen.

Cagliari–Juventus 1–3 (Pinilla 16 – 11-esből, ill. Matri 75., 92., Vucsinics 95.)

NSO.hu