Recent comments

Friss Hírek

Allegri: A Milan nem volt olyan rossz



Az AC Milan labdarúgócsapata tegnap ugyan 4–2-es vereséget szenvedett az AS Roma vendégeként úgy, hogy a fővárosiak már 4–0-ra is vezettek, a milánóiak mestere, Massimiliano Allegri szerint nem nyújtott annyira gyenge teljesítményt a csapata, mint ahogy azt esetleg az eredmény mutatja. A szakember nem lát különösen mély problémát csapatánál, úgy érzi, jó meccset játszottak Rómában.


„Furcsa meccset játszottunk, mert megvolt az esélyünk a vezetés megszerzésére, ehelyett egy szögletből gólt kaptunk. Ezután megpróbáltunk egyenlíteni, de a Roma hirtelen megduplázta az előnyét" – nyilatkozta a 4–2-es római vereség után a Sky sport Italiának a Milan vezetőedzője, Massimiliano Allegri. – Az egyértelmű volt, hogy a védekezésünkön javítanunk kell, miközben elöl pedig szervezetlenül és elhamarkodottan próbáltunk támadni."

„A szünet után megpróbáltunk visszajönni a meccsbe. Akár két további gólt is szerezhettünk volna, benne volt a játékunkban, de a Roma kapusa bravúros védéseket mutatott be" – vélekedett a szakember, aki semmilyen mélyre mutató problémát nem látott csapata játékában.

„Fejlődnünk kell a védekezésben, de nem láttam semmilyen nagy hibát. Talán nem voltunk elég agresszívek a Roma kontratámadásainál, túlságosan is féltünk a hazaiak támadóitól. Van úgy, hogy nem jönnek össze a dolgok és számunkra kedvezőtlen eredmény születik, de úgy érzem, jó meccset játszottunk. A Roma megérdemelte a pontokat, mert túl sok helyet hagytunk neki és Zdenek Zeman játékosai kihasználják az ilyen szituációkat" – tette hozzá Allegri, aki a tabellára is kitért, amelyen a 6. helyen álló Roma immár öt ponttal előzi meg a 7. Milant (ráadásul a piros-feketék immár nyolc ponttal vannak lemaradva a BL-szereplést érő, 3. helyen álló Fiorentinától). 



„Azt gondolom, hogy a sárga-pirosaké az egyik legjobb csapat a bajnokságban, ezért meglepő a helyezésük. Mi a lehető legtöbb pontot akartuk elérni az utolsó tíz fordulóban. Most az a célunk, hogy a bajnokság felénél meg legyen a harminc pontunk és a szezon második felében minél előkelőbb helyekért harcolhassunk. Nem lehet leírni minket, hiszen négy meccset nyertünk sorozatban és ikszeltünk a Napolival. Természetesen még jobbak is tudunk lenni, és ezért majd az átigazolási piacon is próbál tenni a klub. Új, fiatal csapatunk van, amelynek a jövőben kiegyensúlyozottabbnak kell lennie" – összegzett a szakvezető.

 
NSO.hu