Recent comments

Friss Hírek

Nyert a Napoli, a Fiorentina és a Lazio is




A Sienában 1946 óta nyeretlen Napoli az első félidőben nem tudta megtörni az új edző, Giuseppe Iachini irányította házigazdákat, és a fordulás után sem találta a megfelelő eszközöket támadásban. A hajrában Insigne közel járt a gólszerzéshez egy okos csavarással, de labdája elment a bal kapufa mellett. 

A tompa Napoli a 86. percig hiába próbálkozott, a megmentő pedig Christian Maggio lett, aki egy jobb oldali szöglet után visszatett Hamsík-labdát gyötört be közelről. A nápolyi előnyt büntetőből Edinson Cavani duplázta meg (Emanuele Calaio pedig piros lappal kiszállt), azaz a délolasz csapat, ha nehezen is, de legyűrte egyik mumusát.



A Lazio az első félidőben egy jó Senad Lulic-elfutásnak és Hernanes helyzetfelismerésének köszönhette, hogy vezetett a Sampdoria otthonában: a rómaiak 19-ese a bal oldalon húzott el az alapvonalig, beadása a védők „segítségével" a brazil elé került, Hernanes lövése pedig a gólvonal előtt „megpihenő" Daniele Gastaldellóról pattant a hálóba. A római retesz ezt követően jól zárt, tehát Delio Rossi vereséggel kezdett a Samp kispadján, míg a Lazio előrelépett a tabella második helyére.


A Torino fél óra alatt Gennaro Sardo öngóljával és Alessandro Gazzi találatával kényelmes előnybe került a Chievo ellen, majd a szünet után megőrizte a vezetést. Az Udinese Muriel révén még előnybe került Bergamóban, de az Atalanta gólfelelőse, Germán Denis még a szünet előtt büntetőből egalizált, kialakítva a végeredményt.


A kifejezetten jól szereplő Fiorentina előtt feltűnt a dobogó, és a „violák" tettek is azért, hogy fellépjenek rá: Palermóban – a remek Cuadrado-kiugratást követően a ziccert higgadtan értékesítő – Sztevan Jovetics révén kerültek előnybe. A hajrában ugyancsak Jovetics biztosította be a firenzei győzelmet, majd Gonzalo Rodríguez tizenegyesből megszerezte a harmadikat – Palermóban egyre kevésbé rózsás a kép...

A Bologna–Parma meccsen az első félidőben nem esett gól, majd a fordulás után kettő is gyors egymásutánban: Frederik Sörensen találatára Jaime Valdés válaszolt hamar. Nicola Sansone révén a 66. percben a Parma a vezetést, s ezzel a győzelmet is megszerezte.


Siena–Napoli 0–2 (Maggio 86., Cavani 90. – 11-esből)

Sampdoria–Lazio 0–1 (Hernanes 31.)

Torino–Chievo 2–0 (Sardo 12. – öngól, Gazzi 26.)

Palermo–Fiorentina 0–3 (Jovetics 50., 83. – a másodikat 11-esből, C. Rodríguez 89. – 11-esből)

Bologna–Parma 1–2 (Sörensen 54., ill. Valdés 56., Sansone 66.)

Atalanta–Udinese 1–1 (Denis 40. – 11-esből, ill. Muriel 34.)


NSO.hu