Recent comments

Friss Hírek

A Roma könnyedén verte a Milant


Ahogy a Roma idei meccseiből - és általában a Farkasok felfogásából - várható volt, ők kezdték aktívabban, vállalkozóbb szellemben a meccset. Ennek ellenére az első - nem is rossz lövés - El Shaarawyé volt. 

Ez után viszont a középpályán a hazaiak úgy jártak át, ahogy akartak, De Rossinak is volt egy helyzete, és Osvaldónak is egy szép tekerése, Amelia azonban mindkettőt védte.

A 13. percben viszont már nem tehetett semmit, amikor Totti szögleténél Burdisso emelkedett Yepes mögött és a hálóba fejelt. (1-0)


Kicsivel később El Shaarawynak hatalmas lehetőség hullott az ölébe egy látványos hazai védelmi hiba miatt, de hiába mehetett egyedül Goicoecheára, lövés helyett cselezni próbált, a kapus pedig nagyszerű ütemben nyúlt közbe. Egy olyan helyzetben, amikor tízből kilencszer tizenegyes jön, ő hatalmasat mentett. És utólag kiderült, hogy ezen gyakorlatilag elment a Milan meccse. 
A 32. percben ugyanis Totti beadásánál Osvaldo fejelt Yepes mellől gólt (2-0), nem sokkal később pedig egy vendég labdavesztés után Mexés borzasztóan helyezkedett, Lamela óriási ziccerbe került és be is vágta a labdát. (3-0)
A harmadik találat után kicsit leült a meccs, a második félidőben pedig a Roma egyértelműen átadta a területet. A Milan azonban ezzel nem tudott mit kezdeni, tologatták a vendégek a játékszert, egy kontra végén pedig Balzaretti beadása után Lamela emelkedett és újabb gólt fejelt - Yepes közeléből. (4-0)
A meccs ezzel végleg eldőlt, a piros-feketék újra megkapták a lehetőséget, hogy támadgassanak. A hajrához közeledve már sikerült is helyzeteket kialakítaniuk, és Goicoechea egy távoli Muntari-lövés után messze kiejtette a labdát, az érkező Pazzini pedig átesett rajta. A jogos büntetőt a sértett belőtte (4-1), majd váratlanul a semmiből újabb gólt szereztek a vendégek. Goicoechea egy közeli fejest védett, a lecsorgót azonban Krkic bepasszolta. (4-2)
A Milan az ajándékba kapott találatoktól kapott egy kis lendületet, becsülettel lődözték a védők és a középpályások előre a labdát, de idő már nem volt arra, hogy még közelebb jussanak a hazaiakhoz a milánóiak. 
Így a Roma tulajdonképpen simán nyert, ezzel megakadályozta, hogy ellenfele megelőzze és visszakapaszkodjon az élmezőnybe. 
A Farkasok a hatodik, a Rossonerók mögöttük öt ponttal lemaradva a hetedik helyen töltik az ünnepi szünetet.

Roma-Milan 4-0 Burdisso (13.), Osvaldo (23.), Lamela (30., 61.)
kiállítva: Marquinhos (78.) - Roma

hatharom.hu