Recent comments

Friss Hírek

Tőzsérék egy ponttal távoztak az Inter otthonából


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójában az Internazionale hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Tőzsér Dániellel felálló Genoával.

Andrea Stramaccioni vendéglátó együttese ebben a szezonban a Milant, a Napolit és a Juventust is megverte már, de a vezetőedző szerint amíg a kötelező győzelmek nem jönnek, nehéz a bajnoki címre gondolni.

A két fél ellentétes előjelekkel várta a találkozót, hiszen míg a hazaiak felülről, addig a látogatók alulról foglalták el a második helyet a tabellán, így kötelező győzelem várt a fekete-kékekre.

A nem túl intenzíven csordogáló első félidő első igazán nagy lehetősége a milánóiak előtt adódott, Cassano beadása után azonban Palaciótól pont annyira pattant el a labda, hogy Frey ezt követően hárítani tudjon.

A folytatásban a nagy hazai rohamok elmaradtak, fel-felbátorodott a Genoa, amely az első fél óra végéhez érve megtornáztatta Handanovicot, aki azonban Immobile távoli lövésére leért.

Hiába birtokolta sokkal többet a labdát az Inter, a játékrész hátralévő részében helyzeteket inkább csak a liguriaiak részéről jegyezhettünk fel – igaz, túl nagyokat ott sem –, így gól nélküli állás mellett vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején alaposan bekezdett a házigazda, a korábbi Genoa-játékosok, Milito és Palacio vezérletével rövid idő alatt számos helyzetet dolgozott ki, de vagy Frey védett bravúrral, vagy pedig a léc fölé tüzeltek a milánói támadók.

Egy óra játékhoz érve ismét belassítottak a csapatok, csak egy Chivu-szabadrúgás hordozott magában veszélyt, ám az is elhalt a sorfalban.

Az utolsó negyedóra kezdetén Immobile unta meg a semmittevést, és előbb ugyan Chivu becsúszva még szerelni tudta őt, de Ranocchiát egy az egyben már simán megverte, majd laposan a kapuba lőtt (0–1).
Nem adta fel az Inter, és öt perccel a rendes játékidő letelte előtt, Cassano nagyszerű beadása utánCambiasso fejesével egyenlített a milánói együttes, sőt, nem sokkal később Milito beadásánál a csereként pályára lépő Livajának csak az üres kapuba kellett volna lőnie 1 méterről – ő azonban a kapufát találta el, a kipattanó után pedig a gólszerző nem tudott ismételni (1–1).
A ráadásban megint a vendégek voltak veszélyesebbek, de az utolsó percben Pereira megakasztotta a kialakuló helyzetet, azaz újabb gól nem született, vagyis az Inter újabb fontos pontokat hullajtott el.


 Internazionale–Genoa 1–1 (Cambiasso 85., ill. Immobile 77.)


NSO.hu