Recent comments

Friss Hírek

Conte: Győzelemmel szeretnénk kedveskedni a drukkereknek


Ma este debütál a Juventus a Cagliari ellen az Olasz Kupában: hétfőn újra megnyitották a jegyértékesítést, s 24 óra alatt az összes ticket elfogyott. A Juventus Arenában így teltház várja a Bianconeri játékosait.

Antonio Conte először fogja elfoglalni helyét az idei szezonban a Bianconeri Stadionjának kispadján: „A Coppa Italia nagy lehetőséget biztosít számunkra, mert azok a játékosok, akik eddig keveset szerepeltek, viszont nagy a bizalom feléjük, lehetőséghez juthatnak, így Giaccherini, Marrone, Padoin és Caceres pályára léphet. Isla és Marrone felépült sérüléséből, Cáceres játéka kétséges, Lucio pedig a maródiak listáját gyarapítja. 

Buffon kezdeni fog, mert Rubinho még nem áll készen az izomszakadása után. Érzelmes visszatérés lesz, de nem hiszem, hogy csak miattam látogatnának ki a szurkolók, hanem a csapat miatt, mindenesetre remélem, hogy győzelemmel jutalmazhatjuk meg őket. A szurkolók kulcsfontosságúak voltak, mikor a harag és az elkeseredés lett úrrá rajtam: ők mindig mellettem álltak, és támogattak. 

A legjobban a fizikai érintkezés hiányzott a játékosokkal, ez volt a legjobb dolog a Palermo elleni meccsen. A Mercato? Idén pénzszórás nélkül erősítettük meg az alapokat Asamoahval, Islával, Giovincóval és Pogbával. Remélem, hogy egy nap képesek leszünk 35-45 millió eurót kicsengetni egy futballistáért, s akkor versenybe tudunk szállni a PSG-vel, a Real Madriddal, a két manchesteri klubbal és a Bayernnel. 

Folytatnunk kell az utunkat, vannak olyan csapatok, mint az Inter, a Milan, a Roma, a Lazio és a Napoli akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiélvezzék ezt a kőkemény szezont, de soha nem szabad feladni! Könyörtelennek kell lennünk, határozottnak és motiváltnak. Jó lenne újra győzni!”

A Bianconeri eddig kétszer találkozott Torinóban Kupameccsen a Cagliarival: 1969. április 2.-án a Bianconeri döntetlent játszott egy szardíniai vereség után a Comunaléban, érdekesség, hogy akkor a Rossoblu  Olaszország legjobb csapatának számított, az 1969/70-es szezonban ők zsebelték be a Scudettót. 

A másik mérkőzésre 1987-ben került sor, az odavágón 1-1-s döntetlen született, majd a visszavágón sem tudta legyőzni a Bianconeri ellenfelét: az eredmény 2-2 lett, az Öreg Hölgy első gólját egy bizonyos Michel Platini szerezte.

A Cagliari trénere, Ivo Pulga is a sajtó munkatársai elé állt a Juventus elleni találkozó előtt: „Nagy meccs lesz ez a klub számára. A Bianconeri a B csapattal fog felállni, de olyan nevekkel, akik bármely más csapatban kezdők lehetnének. De figyelmeztetném őket: még nem győztek le minket! A saját játékunkat szeretnénk játszani, és továbblépni a következő körbe. Sok pontot veszítettünk a közelmúltban a balszerencsénknek köszönhetően, egyedül az Udinese ellen játszottunk rosszul. De ez csak azt jelenti, hogy még több kell kemény munkával, eltökéltséggel, koncentrációval és minőséggel kell visszavágnunk.”

Pulga olyan alapembereket hagyott otthon, mint Radja Nainggolan, Nene, Daniele Conti, Davide Astori, Marco Sau, Andrea Cossu és Lorenzo Ariaudo, így a Cagliari a következő kerettel érkezik Torinóba: 

Agazzi, Avramov; Camilleri, Del Fabro, Murru, Perico, Rossettini, Russu; Casarini, Ceppelini, Dessena, Ekdal, Eriksson, Piredda; Chelo, Ibarbo, Pinilla és Thiago Ribeiro.

Érdekesség, hogy a Juventus sem a hivatalos keretet nem tette közzé, sem Vidal állapotáról nem közölt semmit a mérkőzés kapcsán.


Juventusfc.hu