Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Prandellit váltja Cannavaro?


Előfordulhat, hogy Cesare Prandelli után Fabio Cannavaro lesz az olasz válogatott új szövetségi kapitánya.

Bár arról Cesare Prandelli még nem tett hivatalos bejelentést, hogy a 2014-es brazíliai világbajnoki döntőt követően ne folytatná tovább kapitányi ténykedését, de olasz sajtóhírek szerint esetleg Fabio Cannavaro követheti őt ebben a tisztségben. A Napoli és a Juventus egykori, ma 39 éves védője, 2006 világbajnok focistája ugyan még nem szerzett edzői képesítést, de szorgosan tanul, és 2013 nyarán zsebébe kerülhet ez a bizonyítvány.

Ő maga ugyan ilyen irányú elképzeléseiről – mármint hogy kapitányként dolgozhatna – nem nyilatkozott, de sokatmondó az a tény, hogy az olasz szövetségi küldöttség tagjaként ott lesz a 2013-as, Brazíliában sorra kerülő Konföderációs Kupa-csatákon – persze csak megfigyelőként. 

Márpedig miért vinnék ki Dél-Amerikába, ha nem azért, hogy körülnézzen a nemzetközi hadszíntéren? A 136-szoros válogatott egykori kiváló védő 2011-ben fejezte be aktív labdarúgó pályafutását a dubaji illetékességű Al-Ahli együttesében.

Amúgy négy világbajnokságon, két Európa-bajnoki döntőben, és egy Konföderációs Kupa-sorozaton lépett gyepre a squadra azzurrában. 



Futballista.hu