Recent comments

Friss Hírek

BL: Muszáj nyernie a Milannak Brüsszelben


A Milan a belga Anderlechthez látogat. Az első mérkőzés végeredménye 0-0 lett.

Az Anderlecht jelenleg nagyon jó formában van, hisz utóbbi 5 mérkőzésüket megnyerték, többek között legyőzve a Gentet, a Zenitet és a Brugget, így 34 ponttal vezetik a belga bajnokságot.

A belga együttes a BL-ben a harmadik helyen áll, 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel, összesen 4 ponttal.

Ugyanezek nem mondhatóak el a Milanról, akik utóbbi 5 mérkőzésükből csupán 1-szer tudtak győzni, 3-szor döntetlen, míg 1-szer vereség született. A Milan jelenleg az olasz bajnokság 12. helyezettje, 4 győzelemmel, 3 döntetlennel és 6 vereséggel, összesen 15 ponttal.

A rossonerik a BL-csoportkörben a C csoport 2. helyén állnak 1 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel, valamint 5 ponttal. A csoportelsőségre még ugyan matematikailag van esély, ahogy a csoportból való kiesésre is, így nyílvánvalóan mindenképpen a győzelem lenne elfogadható eredmény az Anderlecht ellen, aki csupán 1 pontra van lemaradva.

Massimiliano Allegri, a csapat vezetőedzője kijelölte utazó keretét, amelynek nem tagja Djamel Mesbah, Didac Vila, Luca Antonini, Ignazio Abate, Daniele Bonera, Sulley Muntari, Rodney Strasser és Massimo Ambrosini.

Íme a Milan kerete: Christian Abbiati, Marco Amelia, Gabriel – Francesco Acerbi, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Mario Yepes, Cristian Zapata – Kevin-Prince Boateng, Kevin Constant, Bryan Cristante, Nigel De Jong, Urby Emanuelson, Mathieu Flamini, Riccardo Montolivo, Antonio Nocerino – Bojan Krkic, Stephan El Shaarawy, Alexandre Pato, Giampaolo Pazzini, Robinho

A két csapat összesen 5 alkalommal találkozott egymással, amelyen 2 Milan győzelem és 3 döntetlen született. Az Anderlecht még nem tudott győzni a piros-feketék ellen. A Milan ezeken a meccseken 5 gólt, a belga együttes 1 gólt szerzett.

A mérkőzést a szlovén Damir Skomina vezeti. A 36 éves játékvezető 2003-ban lett nemzetközi játékvezető. Eddig az Anderlechtnek 1 mérkőzést vezetett, 2007. decemberében a Tottenham ellen, hazai pályán amikor 1-1-es döntetlen született. Skomina a Milannak 3 mérkőzést vezetett, 2008. októberében a Zurich elleni 1-0-s, és a 2010. novemberi Auxerre elleni 2-0-s találkozót, illetve márciusban a londoni BL visszavágón az Arsenal elleni 3-0-s vereség alkalmával fújta a sípot.


acmilan.hu