Recent comments

Friss Hírek

Capellót a Juvéról, a Bl-ről és a Calciopoliról is kérdezték


Fabio Capello beszélt a Juventusról, a Calciopoliról, valamint az olasz futball háromvédős rendszerhez való jelenlegi vonzódásáról.

Az orosz válogatottat irányító szakvezető az Undici TV-nek adott interjújában sok témát boncolgatott, többek között a Juventus Chelsea elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését is.

"Intelligensen kell játszaniuk, mert a Chelsea három támadóközéppályása nagyon veszélyes. Úgy vélem, ez egy olyan meccs, amelyen egy szigorú taktika mentén kell játszanod."

Antonio Conte egyértelműen tudja, hogy kik a legjobb játékosai a védelemben és a középpályán, de továbbra is cserélgeti a támadóit.

"Mirko Vucinic olyan játékos, aki különbséget tehet, ő a legjobb támadója a Juventusnak. Sebastian Giovinco? Ő a Primavera-csapat tagja volt, amikor én a csapatnál dolgoztam. Érdekes játékos, egy fiatal, akinek időre van szüksége. Nagyszerű tulajdonságai vannak, és olyan fizikai paraméterei, mint Gianfranco Zolának."

Capello 2006 nyarán hagyta el Torinót, amikor a klubot a Calciopoli miatt a Serie B-be száműzték, és megfosztották két Scudettótól.

"Még mindig megvan nekem az a két érem. Mi voltunk a legjobb csapat, az egyetlen, amit sajnálok, hogy nem teljesítettünk jobban a Bajnokok Ligájában. Minőségi csapatunk volt, amely nem hozta az eredményeket."

A Serie A jelenlegi helyzetéről szólva Capello elmondta, hogy az Öreg Hölgy meg fogja védeni a címét, ugyanakkor ő személy szerint nem nagy támogatója a Bianconeri által alkalmazott 3-5-2-es rendszernek.

"Nincs verseny. A Juventus lesz a bajnok. 

A múltban volt Cragnotti Laziója, Tanzi Parmája, valamint az Inter és a Milan. Manapság Olaszországban a Juve azt tehet, amit csak akar. A háromvédős rendszer a lehető legrosszabb a jelenkori labdarúgásban. 20 évet visszamentünk az időben. A valóságban ez egy ötvédős rendszer."


Juventusfc.hu