Recent comments

Friss Hírek

BL: A Juventus a kiesés szélére sodorta a Chelsea-t


A zsúfolásig megtelt Juventus Arena közönsége a belépőért cserébe parádés első tíz percet kapott: a villámkezdést bemutató hazaiak Stephan Lichtsteiner révén két ziccert is kihagytak, majd Gianluigi Buffon fogta ki Eden Hazard közeli lövését. 

Az első negyedóra végén a nagyon aktív Mirko Vucsinics ezúttal Claudio Marchisiónak teremtett gólhelyzetet, de a középpályás elpuskázta ezt – a második 15 perc pedig inkább harcosra, mintsem színvonalasra sikeredett. 


Mint kiderült, rápihentek a következő fertályórára, amelyben Ashley Cole és Leonardo Bonucci is mentett egy-egy óriásit (utóbbi ráadásul a gólvonalon), Juan Mata kihagyott egy óriási lehetőséget, Fabio Quagliarella pedig szerzett egy roppant okos, pimasz gólt.

A szünet után is jobban kezdtek az olaszok, Cech azonban világklasszisként védett, szinte percenként repdesve a kapu változatos területei előtt. Roberto Di Matteo egy védő helyett szélsőt küldött a pályára Victor Moses személyében, de ez nem volt jó ómen, mert nem sokra rá, a 61. percben Arturo Vidal egy átlövésből megduplázta a hazaiak előnyét. 

Di Matteo beküldte Fernando Torrest is, de jóval aktívabb volt a hazai csereember, Martín Cáceres, aki tökéletes beadással szolgálta ki Vucsinicset, és nem rajta múlott, hogy a támadó hét méterről a léc fölé lőtt. A Chelsea innen már nem tudott felállni, sőt, a végén a csereként beálló Sebastian Giovinco is betalált, még fölényesebbé téve az olasz sikert.

Letette a Juventus az érettségit – írtuk a „zebrák" londoni döntetlenje után. Jelentjük: a torinóiak az ősz végén előfelvételisek lettek álmaik egyetemén, de egy utolsó komoly feladat még vár rájuk Donyeckben. 


 E-CSOPORT  5.Forduló

JUVENTUS (angol)–CHELSEA (angol) 3–0
Gólszerző: Quagliarella (38.), Vidal (61.), Giovinco (90.)


NSO.hu