Recent comments

Friss Hírek

BL: Juventus-Chelsea előzetes


Kedd este Torinóban a Juventus a Bajnokok Ligájában a Chelsea-t látja vendégül, ami garantáltan egy látványos meccset hoz magával. A meccs fontossága fogja ezt diktálni.

Természetesen nem lehet azt ígérni, hogy ez egy 'szép' meccs lesz, még ha ez egy elég távoli eshetőség is. Ugyanakkor kétségkívül egy olyan intenzív, lüktető ütközet lesz, mint amit újévkor tapasztalhatunk meg.

Az előzetesen az E csoport két favoritjának kinéző csapat találkozott néhány előre nem látható nehézséggel az első 4 mérkőzésén, így most egy háromszereplős versenyben találták magukat az ukrán bajnok és 'meglepetéscsapat' Shakhtarral. Valójában a donetski Bányászok voltak eddig a legjobbak a három csapat közül, és talán nekik is van a legkedvezőbb sorsolásuk (Nordsjaelland ellen idegenben, majd a Juventus ellen otthon játszanak), éppen ezért a ma esti torinói meccs döntő lehet a két továbbjutó csapat személyét illetően.

Ami a Bianconerit illeti, a képlet igen egyszerű: a győzelmen kívül bármilyen más eredmény nagyon nehéz helyzetbe hozza a Juventust a továbbjutást illetően, mivel egy holnapi döntetlen esetén mindenképpen nyernie kéne az Öreg Hölgynek Ukrajnában. 

A Chelsea jelenleg egy ponttal áll a Juventus előtt, és a Nordsjaelland ellen játszik hazai pályán az utolsó fordulóban, de a londoniaknak minimum egy pontot kell szerezniük, vagy azért imádkozhatnak, hogy a Juventus ne szerezzen egy pontot sem Ukrajnában, akik addigra már tovább is juthatnak.

A tét nagyon nagy lesz, amikor a jelenlegi címvédő a Juventus Stadionban a hétszer döntőt játszó csapat ellen lép pályára. A Juventus most bizonyíthatja, hogy valóban visszatért Európába, és egy olyan erőt képvisel, amelyre figyelnie kell minden csapatnak.

Tv: Sport1 20.45


Juventusfc.hu