Recent comments

Friss Hírek

Allegri: Még négy pontra van szükségünk


Amennyiben Juhász Roland csapata, az Anderlecht hazai környezetben legyőzi az AC Milant, hatalmas lépést tesz a felé, hogy fennállása során először ott legyen a Bajnokok Ligája egyenes kieséses küzdelmeiben. Massimiliano Allegri közben úgy nyilatkozott, négy pontra van még szükségük a továbbjutáshoz, míg a belgák nyílt meccset játszanának az olaszokkal. A Zenitnek nyernie kell a már továbbjutott Málaga ellen. 

Az Anderlecht a legutóbbi fordulóban 1–0-ra nyert az orosz Zenit ellen, ez volt a klub történetében az első hazai siker BL-csoportmeccsen. Ugyanakkor a brüsszeliek még soha sem győzték le a milánói alakulatot, eddigi öt BL-összecsapásukon háromszor értek el döntetlent és kétszer kikaptak, ráadásul ezeken a találkozókon mindössze egy gólt szereztek, ez éppen Juhász Roland nevéhez fűződik a 2006–2007-es idény milánói, 4–1-es olasz sikerrel végződött mérkőzésén. A januári távozását fontolgató magyar válogatott hátvéd várhatóan ma sem kap lehetőséget a brüsszeliek csapatában.

A Milan csak vergődik az olasz bajnokságban, eddigi 13 mérkőzéséből hatot elveszített, hasonlóan gyenge rajtot legutóbb az 1941–1942-es szezonban produkált a gárda. 

„Fontos meccs előtt állunk, szükségünk van még négy pontra a biztos továbbjutáshoz. Csapatszinten nem vétettünk túl sok hibát a Napoli ellen, de voltak egyéni hibák. Már tudni fogjuk a Zenit-meccs eredményét, de szerintem az utolsó fordulóra fog maradni a döntés. Nem szeretnénk mindig hátrányból megkezdeni a felzárkózást. Robinho nagyszerű meccset játszott a hétvégén, egy rossz labdája volt, de itt lehet a pillanat, hogy lehetőséget adjunk Patónak – azonban még nem döntöttem” – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője a meccset felvezető sajtótájékoztatón. 

Pato nem kapott lehetőséget a hétvégén, de a Milannál biztosították róla, hogy bíznak benne, és szeretnék, ha minél hamarabb visszatalálna a régi formájához. Ennek némileg ellentmond, hogy az olasz lapok úgy tippelnek, Bojan Krkic kezd a középcsatár helyén, akit Kevin-Prince Boateng és Stephan El Shaarawy fog támogatni. A Milan várhatóan 4–3–3-as felállásban fog játszani, szemben a Silvio Berlusconi által nem kedvelt 4–2–3–1 helyett.

„Mindig nagy öröm az elnökkel a futballról beszélgetni” – utalt közelmúltbeli találkozójukra Allegri, aki jobban örült volna neki, ha kilenc pontjuk lenne a BL-nek ebben a szakaszában.

„Tudtuk már a kezdetkor, hogy ez a csoport nagyon nehéz lesz, most pedig következik a két sorsdöntő utolsó meccs. Mostanra fizikálisan és mentálisan is jobb állapotba kerültünk. Jobban örültem volna neki, ha mostanra már kilenc pontunk lenne, de a realitás az, hogy öttel rendelkezünk, ezt érdemeltük ki” – tette hozzá a Milan vezetőedzője.


NSO.hu