Recent comments

Friss Hírek

Berlusconi: Guardiola a cél


Lassan fél éve húzódnak a találgatások: ki lesz Massimiliano Allegri utódja a Milan kispadján? Az új edző kilétéről szóló hangok persze elsősorban az utóbbi három hónap során erősödtek fel, mivel a Milan csapnivalóan kezdte a bajnoki szezont - igaz, legalább a BL-ben kiharcolták a továbbjutást. Allegrit a gyenge eredmények ellenére újra és újra megerősítették pozíciójában, de borítékolható, hogy Silvio Berlusconiék türelme így sem lesz végtelen.

A leggyakrabban emlegetett név a sajtóban a Barcelonát idén nyáron elhagyo Pep Guardiola, és a folyamatos tagadások, cáfolatok után Berlusconi most megerősítette: szeretnék magukhoz csábítani a fiatal edzőt. A játékosokhoz nemrégiben személyes motivációs beszédet intéző vezető azonban azt is elmondta, a mester kegyeiért folyó versenyben jelenleg a Manchester City van pole-pozícióban, de az sem kizárt, hogy végül a brazil válogatott éléről a napokban menesztett Mano Menezes helyét veszi át Guardiola.

"Tudomásom van arról, hogy számos angol klub szeretné megszerezni Guardiolát, különösen a Manchester City, és meg kell hogy mondjam, ők vannak pole-pozícióban az érte folyó versenyben, mert igazgatóik egyike nagyon jól ismeri őt. Meg fogjuk próbálni megszerezni az aláírását, de nagyon kemény feladat lesz."

Berlusconi ezzel azt is sejteni engedte, hogy a City a BL-búcsú után elkezdte keresni Robert Mancini helyettesét, akárcsak a Milan Allegriét, akinek egy esetleges holnapi, Bianconeri elleni vereség a hírek szerint végleg betehetné a kaput. Az említetteken kívül a Chelsea is szívesen látná a barcelonai sikeredzőt, miután a héten történt edzőcsere keretében a csapat élére kerülő Rafa Benitezt ők is csupán vészmegoldásnak tekintik.

Az interjú végén Berlusconit a Pato-Balotelli csere valóságtartalmáról is kérdezték, amire a presidente tömören válaszolt:

"Nem szeretem a cseréket."


azzurri.co.hu