Recent comments

Friss Hírek

BL: Idegenbeli győzelmével továbbjutott a Milan!


A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjában az olasz Milan második félidei jó játékának köszönhetően 3–1-re nyert a belga Anderlecht otthonában, és a Málaga mellett másodikként továbbjutó.

Harminc perc elteltével 62 százalékban birtokolta a labdát a hazai pályán játszó, Juhász Rolandot nem nevező Anderlecht a C-csoport rangadóján az 5. fordulóban a Milan ellen. Mondhatnánk, hogy meglepetés, hiszen a milánóiak abban a tudatban léphettek pályára a korábban 2–2-es döntetlennel záruló Zenit–Málaga meccs után, hogy győzelmük esetén továbbjutnak.

Ebben a csoportban azonban már semmin sem lehet meglepődni azt követően, hogy a sorsoláskor még favoritnak tartott Zenit öt meccs után az utolsó helyen áll, a Málaga már csoportelsőként továbbment, míg az előre lesajnált Anderlecht ma azzal a céllal fogadta a Milant, hogy legyőzze és meg is előzze a tabellán.  

Az első félidőben csak a brüsszelieknek voltak említést érdemlő helyzeteik. A 12. percben Milan Jovanovics lövését védte bravúrral Christian Abbiati, majd Dennis Praet lőtt 18 méterről nem sokkal a kapu mellé.

Ahogy már említettük, ebben a csoportban már semmin sem lepődünk meg, azon sem, hogy az első félidőben helyzetig sem jutó a Milan a második játékrész elején első lehetőségéből rögtön vezetést szerzett Stephan El Shaarawy révén.

A Mattia De Sciglio jobb oldali beadását gólra váltó csatár ebben a szezonban a BL-ben a második gólját jegyezte, az idényben pedig 13 találatnál jár tétmérkőzéseken.

A Milan elsősorban El Shaarawy lendületes játékának köszönhetően egy egész más tempóban kezdett futballozni, mint az első félidőben. A 70. percben pedig végleg el is dőlt a találkozó, amikor is a szlovén bíró, Damir Skomina kiállította a kiugrani készülő Patóval szemben utolsó emberként szabálytalankodó Bram Nuytinckot. 

A szabálytalanságért megítélt szabadrúgást Riccardo Montolivo ívelte fel, az előrehúzódó Philippe Mexes pedig a kapunak háttal mellel átvette a labdát, majd a tizenhatos vonaláról a hosszúba ollózott. Zseniális, már-már Zlatan Ibrahimovicot idéző gól volt.

Az Anderlecht a folytatásban még szépíteni tudott, de Pato a hajrában beállította a végeredményt, a Milan 3–1-re nyert és ezzel továbbjutott. Ezen tényleg nem lepődhetünk meg.

C-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Anderlecht (belga)–Milan (olasz) 1–3 (0–0)
Gólszerző: De Sutter (78.), ill. El Shaarawy (47.), Mexes (71.), Pato (91.)
Kiállítva: Nuytinck (70.)


NSO.hu