Recent comments

Friss Hírek

Tottiék gólzáporos meccsen verték a Fiorentinát


Szokás szerint gólzáporos mérkőzést játszott az AS Roma a Serie A-ban, a 16. fordulóban a Fiorentina ellen 4-2-re győztek a Farkasok.

Vincenzo Montella, a Fiorentina edzője az előző idényben a Cataniával két 2-2-es döntetlent játszott a Roma ellen, és a fővárosiak egykori játékosaként ezúttal is valószínű volt, hogy kitalál valamit ellenük. 

Az első helyzet még az ő csapatáé is volt - Pasqual lövését védte Giocoechea -, de az első gól nem. A 7. percben ugyanis egy Totti-szabadrúgásnál Tacidisz érkezett a hosszún, lefejelte a földre a labdát, az pedig átpattant a meglepett Viviano feje felett, a gólvonalon pedig Castan bólintotta be. (1-0)

Gyorsan egyenlítettek azonban a Violák. Szintén egy szabadrúgás után minden hazai védő kirobbant a kapu elől, sok vendégjátékos lesen is volt, de Gonzalo Rodríguez nem, így a bal oldalról szabályosan guríthatott középre, ahol az érkező kisebb marék társ közül Roncaglia pofozta be a játékszert. (1-1)

Hamarosan jött az újabb találat, a nagyon agilis Destro passza Tottit találta a kapu előtt egyedül, a csapatkapitány pedig nem hibázott. (2-1)

A játékot a folytatásban alapvetően a Roma irányította, de az ő játékukban mostanában folyton benne van, hogy a hibák után az ellenfél könnyű gólokat tud szerezni. Így Pjanic és Destro lehetőségei mellé például egy Roncaglia-átlövés is jutott a másik oldalon.

Az újabb találatot viszont megint a Farkasok szerezték, az első félidő zárásaként Totti lőtt messziről, Viviano pedig nagyon suta mozdulattal bevédte a kezéhez tartó labdát. (3-1)

Rögtön a szünet után jött az újabb fordulat, a frissen beállt El Hamdaoui gyorsan szépített. (3-2) 

Nagyon ez a találat sem zavarta meg a bordó-sárgákat, mentek előre, ahogy Zdenek Zeman alatt szoktak. Voltak is bőven lehetőségeik, de Pjanic nem talált kaput, Bradley és Destro lövéseit pedig nagy helyzetekben blokkolták.

Eközben azért voltak lendületes vendégtámadások is, mivel a Romának nem volt középpályája, ezért Zeman beküldte De Rossit és Perrottát, akikkel stabilizálni tudta ezt a csapatrészt. Ettől kezdve sokáig egyértelműnek tűnt, hogy a Fiorentinának nincs esélye egyenlíteni - sőt, egy lesgólt is összehoztak a hazaiak -, de a 85. perc környékén azért nem sokon múlott, hogy nem született meg a látogatók harmadik találata. 

Ekkor Goicoechea mentette meg csapatát a kapuban, egy vendégszöglet utáni gyors támadás végén viszont végleg eldőlt a meccs, Totti másodjára a csereként beállt Osvaldónak adott gólpasszt. (4-2)

A Roma így sorozatban negyedszer nyert, a Fiorentina viszont egymás után harmadszor nem tudott három pontot szerezni. 

Ezzel előbbiek utol is érték pontszámban utóbbiakat a tabella élmezőnyében.


Roma-Fiorentina 4-2 (3-1)
gólszerzők: Tacidisz (7.), Totti (19., 45+1.), Osvaldo (89.), illetve Roncaglia (14.), El Hamdaoui (46.)


hatharom.hu