Recent comments

Friss Hírek

Inler bombái és Cavani találatai elsüllyesztették az újoncot


A Napoli lendületesen – és pontosan – kezdett a mérkőzésen, így már negyedóra után 2–0-ra vezetett. Előbb Gökhan Inler lőtt nagy gólt 20 méterről a 9. percben, majd szusszanásnyi szünet után Marek Hamsík használta ki a Pescara-védők határozatlanságát – mondhatni, bénázását –, és közelről növelte az előnyt.

Hogy ne legyen teljesen lefutott a meccs már az első félidőben a Pescara számára, amely a statisztika szerint amúgy átlagosan a legtöbb lövést (meccsenként több mint 17-et) engedi a kapujára a Serie A-ban, arról a sárga-kékek izlandi légiósa, Birkir Bjarnason tett, aki Damiano Zanon jobb oldali beadása után szép fejessel szépített. 

A Standard Liege kölcsönjátékosának ez volt az első Serie A-s találata. 2–1

A szünetig nem is született már újabb gól, az 57. percben viszont végleg eldőlt a mérkőzés. Antonio Bocchetti buktatta a védők között elképesztő hatékonysággal szlalomozó Edinson Cavanit, aminek büntető és piros lap lett a „jutalma”. A tizenegyest az uruguayi sértett értékesített a bal alsóba helyezve a labdát. 3–1

A folytatásban gyakorlatilag már csak egy csapat volt a pályán, ráadásul a Pescara pechjére cseréivel és utasításaival Walter Mazzarri is arra ösztökélte övéit, hogy növeljék a különbséget. Ennek hamar meg is lett az eredménye: néhány perccel a 11-es után Hamsík előzékeny kiszolgálása után ismét a Matador, Cavani volt a befejező, a lapos passz után a kapu elé berobbanva a jobb felsőbe helyezte a labdát.

A hajrában Gökhan Inler egy újabb nagy bombával tett arról, hogy nehéz legyen eldönteni a meccs legjobbja címet, a svájci-török kapufás góljával keretbe foglalta a mérkőzést.  

A Napoli 5–1-re győzte le a Pescarát, és megerősítette 2. helyét a tabellán. 

Napoli–Pescara 5–1 (Gökhan Inler 9., 78., Hamsík 15., Cavani 58., 63. – az elsőt 11-esből, ill. Bjarnason 18.)


NSO.hu