Recent comments

Friss Hírek

Trapattoni: A Juve és az Inter nagyon különbözőek


Giovanni Trapattoni mind a Juventusszal, mind az Interrel nyert Scudettót, most pedig elmondta véleményét a ma esti derbiről.

Írország szövetségi kapitánya 6-szor nyert Scudettót a torinóiak oldalán: 1977, 1978, 1981, 1982, 1984 és 1986-ban, mielőtt a San Siróba igazolt volna, ahol 1989-ben vezette győzelemre a Nerazzurrit.

"Nagyon különböző a két csapat. A Juve szervezettebb, kiegyensúlyozottabb és 49 mérkőzés óta veretlenek a Serie A-ban. Az Internek nagyszerű egyéniségei vannak, akik bármikor képesek egy brilliáns villanásra, és fontos eredményekhez segíthetik klubjukat, illetve elegek ahhoz, hogy fejfájást okozzanak Torinóban is." - mondta Trap a Corriere dello Sportnak.

A Nerazzurri átvete a Napolitól a második helyet, aminek eredményeképpen többen is kezdenek hinni a csapat Scudetto esélyeiben.

"Azt hiszem, az Interre a legjobb szó az anti Juve kifejezés. A Nerazzurri jól játszik és ez feltüzelte Andrea Stramaccioni játékosait. A csapat jól működik együtt és kiváló eredményeket értek el. Amikor két nagyszerű csapat néz egymással farkasszemet, mindig egy szoros összecsapásról beszélhetünk, így egy döntetlen valószínű lehet. Andrea Pirlo határozza meg a Juve tempóját, ugyanakkor én nagyon kedvelem Diego Militót, mert Paolo Rossira emlékeztet."

Végül az ír szövetségi kapitány csatlakozott azon táborhoz, mely szeretné bevezetni a játékvezetőket segítő technikai újításokat.

"Azt mondanám, hogy a videó felvételek segíthetnek a játékvezetői hibák csökkentésében. Súlyosan büntettek engem is karrierem során a bírói ítéletek... És nem csak a Franciaország - Írország találkozóra gondolok, amikor Thierry Henry kézzel szerzett gólt. Minden sport használ új technológiákat, miért ne lehetne így tenni a futballban is?"


Juventusfc.hu