Recent comments

Friss Hírek

Kikapott a Napoli és a Roma


A Napoli a továbbra is sérült Edinson Cavani nélkül elszenvedte második vereségét a bajnokságban. A bergamóiak a chilei Carlos Carmona jól eltalált lövésével szerezték meg a vezetést a 19. percben, és a szünetig különösebb nehézségek nélkül tartották is előnyüket, a Napoli támadásai nem sok veszélyt rejtettek magukban.


A második játékrészben már több lehetőségük volt a nápolyiaknak, de ezekből egyet sem tudtak kihasználni, így a következő fordulót már csak harmadikként várhatják.

Atalanta–Napoli 1–0 (Carmona 19.)





A már-már menetrendszerű Erik Lamela gól ezúttal is érkezett (az argentin támadó a legutóbbi négy bajnokiján ötödször volt eredményes), ám hiába került előnybe a Roma már a 8. percben, ezt csakúgy, mint az Udinese ellen, ezúttal sem tudta megtartani. 

A Parma már az első félidőben fordított: előbb az orrtörés gyanújával lecserélt Amauri helyére beállt Ishak Belfodil egyenlített – a kapus Antonio Mirante jegyezte a gólpasszt –, majd a lestaktikát kijátszó Marco Parolo mattolta Maarten Stekelenburgot.

A második félidőben a hazaiak világbajnok védőjük, Cristian Zaccardo góljával 3–1-re elhúztak, de Francesco Totti visszahozta a Roma reményeit. A vendégek ikonja tizenegyest hibázott, ám a kipattanót már gólra váltotta, ezzel a 17. találatát jegyezte a Parma ellen – ennél többször egy másik csapat kapuját sem vette be. 

Ez azonban a lehető legkevésbé sem vigasztalhatta, ugyanis ismét kikaptak, a Parma pedig győzelmével megelőzte őket, és feljött a 6. helyre.


Parma–Roma 3–2 (Belfodil 34., Parolo 37., Zaccardo 65., ill. Lamela 8., Totti 71.)

LAZIO–TORINO

A Lazio a hétvégén Firenzében nemcsak három pontot bukott, hanem kiállítás miatt elvesztette két alapemberét is. Az eltiltott Cristian Ledesma és Hernanes távollétében nem is kezdett jól a római csapat, a 10. percben hátrányba került a lengyel védő, Kamil Glik fejesével.

A hazaiak ezután nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért a felázott talajú Stadio Olimpicóban (sokáig az is kérdéses volt, meg tudják-e rendezni a találkozót), ez végül a második félidő elején jött össze nekik. Stefano Mauri találata után hamar meg is fordíthatta volna a meccset a Lazio, de a csapatkapitány Tommaso Rocchi csak az oldalhálót találta el, miután elhúzta a labdát a kapus mellett. 

A játék a továbbiakban is többnyire a Torino térfelén zajlott, de a kékek előnye meddőnek bizonyult, maradt az 1–1.

Lazio–Torino 1–1 (Mauri 57., ill. Glik 10.)

A TÖBBI PÁLYÁN...

A Cagliari a kétgólos, gólpasszt is adó Nene vezérletével fél óra alatt ledarálta a Sienát, mely 3–0-s hátrányból már csak szépíteni tudott, a pontszerzésre nem volt esélye (pláne, hogy büntetőt is rontott). A szárdok négyes győzelmi szériában menetelnek. 


Antonio Di Natale büntetőből szerzett vezetést az Udinesének, de az előző fordulóban az AS Romát legyőző friuliak nem tudták megtartani az előnyt a Catania ellen hazai pályán. A szicíliaiak Castro révén egyenlítettek, Lodi révén a 86. percben fordítottak, de Di Natalénak közvetlenül a lefújás előtt még „maradt egy tölténye”, egalizált.

A Chievo korán emberelőnybe került a Pescara ellen, de csak a hajrában tudta ezt – két gyors egymásutánban elért góllal – kihasználni.


Cagliari–Siena 4–2 (Nene 6., 26., Sau 28., Thiago Ribeiro 89., ill. Bogdani 42., Calaio 93.)

Chievo–Pescara 2–0 (Luciano 75. – 11-esből, Stoian 76.)

Udinese–Catania 2–2 (Di Natale 29. – 11-esből, 93. ill. Castro 62., Lodi 86.)


NSO.hu