Recent comments

Friss Hírek

Derby d'italia: Súlyos árat fizet Tagliavento


Nem megy el szó nélkül Paolo Tagliavento két súlyos hibája mellett az olasz játékvezetők főnöksége.

Mint ismert, a Juventus-Internazionale olasz bajnoki rangadón (1-3) Torinóban pár másodperc elteltével nevezett “füttyös” lesgólt nézett el, illetve azt érvényesnek adta meg a Juventus javára. Azzal vezetett először – és utoljára – az Öreg Hölgy, mert utána az Internazionale berámolt egy hármast.

A lesgól mellett Tagliavento fejére olvasták azt is, hogy a kifejezetten durván játszó Stefan Lichtsteinert nem állította ki. A Juventus-védőnek volt már egy sárga lapja, de tovább folytatta kőkemény belemenéseit, ám a játékvezető csak szóbeli figyelmeztetéssel egészítette ki a “lapozást”.

- Mindkét hibája alapvető volt, bár a végeredmény alakulására éppen nem nyomta rá a bélyegét – nyilatkozta Marcello Nicchi, az olasz játékvezetői bizottság elnöke. – A bajnoki címért is fontos rangadón ilyen hibát tilos elkövetni.

Nicchi ugyan még nem jelentette be, miként vonják felelősségre, marasztalják el Tagliaventót, de következmény lesz, méghozzá súlyos.

- Büszkék vagyunk arra, hogy az utóbbi évek fogadási botrányaiból kimaradtak a játékvezetők – mondta Nicchi -, és tessék, erre fel két ilyen szarvashiba következik. De higgyék el, az olasz játékvezetés olyan, mint a sárkány, minél több dühös szelet kap, annál magasabban szárnyal.


Futballista.hu