Recent comments

Friss Hírek

A Fiorentina egy góllal győzött Tőzsérék otthonában


A Fiorentina 1–0-ra nyert a Genoa vendégeként az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának záró mérkőzésén. A hazaiaknál Tőzsér Dániel az 53. percben lépett pályára csereként. 

A Genoát irányító Luigi Delneri a sérült Marco Borriello, Juan Manuel Vargas, Marco Rossi és Damiano Ferronetti hiányában a kezdőcsapatba jelölte Linus Halleniust – a 23 éves svéd csatár ezúttal debütált a Serie A-ban –, Tőzsér Dánielt viszont a kispadra ültette.

A Fiorentina az eltiltásából visszatért David Pizarróval és Facundo Roncagliával vette fel a harcot, és már a 14. percben megszerezte a vezetést: Gonzalo Rodríguez tért ölelő átadására Manuel Pasqual startolt rá, és ügyesen emelte át korábbi csapattársát, a kapujából kirobbanó Sébastien Freyt. Az ezúttal fehérben játszó lilák ezt követően is veszélyesebben játszottak, de előnyüket nem tudták növelni.

A második félidőben visszahúzódott a firenzei alakulat, a Genoa egyre nagyobb erőkkel támadott. Az 53. perctől már Tőzsér Dániellel a soraiban, ugyanis a magyar középpályás csereként beállt a német Alexander Merkel helyére. Honfitársunk hamar felvette a ritmust, sokat volt játékban, volt egy kaput eltaláló lövése is, de a piros-kékek vele sem tudták feltörni a Fiorentina védelmét.

Vincenzo Montella csapata kontrákra átállva is több ígéretes akciót vezetett, előfordult, hogy csak Frey nagy bravúrja mentette meg az újabb kapott góltól a Genoát. Végül azonban Pasqual gólja is elegendőnek bizonyult a vendégek számára, akik 1982 óta először tudtak diadalmaskodni a Stadio Luigi Ferrarisban. 



Genoa–Fiorentina 0–1 (Pasqual 14.) 



NSO.hu