Recent comments

Friss Hírek

Gabriel Jesus egyre közelebb Milánóhoz

A Sky Sport Italia szerint egyre nagyobb az esélye, hogy a brazil Palmeiras 19 éves csodagyereke, Gabriel Jesus hamarosan Olaszországban kössön ki.


A balszélsőként és csatárként is bevethető ifjoncot számos európai nagycsapat mellett Olaszországból a Milan, a Juventus és az Inter csábította az elmúlt hetekben, és most úgy tűnik, hogy a Nerazzurri lehet a befutó.

A Sky szerint az Inter vezérkara komoly tárgyalást folytatott le tegnap a játékos ügynökével és a Palmeirasszal, aminek eredményeként jelentősen közeledtek egymáshoz az álláspontok.

A csavart a történetben Gabriel Jesus megszerzésének módja jelentheti. A fiatal támadó 30 milliós vételárát nem az Inter, hanem a Jiangsu Suning fizetné ki – egy kínai klub, amely az egy hónapja az Intert is tulajdonló kínai Suning Commerce Group tulajdonában van. A transzfer bonyolultnak tűnhet, de mégis viszonylag egyszerű:
  • a Jiangsu Suning és az Inter is ugyanannak a kínai cégnek a birtokában van;
  • a Financial Fair Play a kínai klubot nem érinti, az Inter viszont igen, ezért vásárolná meg Gabriel Jesust a cég a kínai csapaton keresztül;
  • a vásárlás után a brazilt rögtön kölcsönvenné az Inter;
  • Kínában azonban idő közben bezárt az átigazolási piac, ezért a transzferre csak januárban kerülhetne sor;
  • ez a Palmeirasnak is előnyös lehet, hiszen így egy nagy adag beérkező pénz mellett még fél évig náluk játszhat jelenlegi talán legnagyobb értékük.
És mi még azt hittük, hogy a közös tulajdonjog eltörlése után majd leegyszerűsödnek az olasz bajnokság játékosmozgásainak hátterei…

Az Inter elsősorban azért koncentrál most a brazil tehetség megszerzésére, mert a jelek szerint lemaradnak Joao Mario-ról: a friss Eb-győztes portugálért ugyan 40 milliót ajánlottak a hírek szerint a Sportingnak, de a Chelsea 60 milliót is hajlandó megadni érte, ezzel az összeggel pedig a Nerazzurri nem versenyezhet.

Gabriel Jesus egyébként 38 meccsen 19 gólt és 4 gólpasszt jegyez a Palmeirasban, a jelenleg futó szezonban 18 meccsen 15-öt lőtt.

forrás: azzurri.co.hu