Recent comments

Friss Hírek

Bergamóban mindenki boldog!

Az új igazolás, Alberto Paloschi attól, hogy visszatérhetett Olaszországba, Gasperini edző pedig azért, mert kiváló formában van a kis angliai kitérőt követően a csatár. 


Paloschi és az edző nagyjából egy időben egyezett meg az Atalanta együttesével, és közös együttműködésük egyelőre nagyon kielégítő a felek szerint. A Lumezzane elleni barátságos mérkőzésen két gólt is lőtt a 26 éves játékos, aki nagy reményekkel érkezett vissza a hazai vizekre. Nem titkoltan az a célja, hogy Ventura szövetségi kapitány noteszébe is bekerüljön a neve.

Tavasszal került a Swansea együtteséhez 8 millió euró ellenében a Chievo-tól Paloschi, aki az ugyancsak talján Francesco Guidolin külön hívására és kérésre érkezett a walesi gárdához. Tíz Premier League találkozón lépett pályára, amelyeken két gólt szerzett. Bár nem vallott szégyent Angliában, most mégis örömmel igazolt vissza a szülőhazába a Milan-nevelésű labdarúgó. Kevesebb, mint 6 millió eurót fizetett érte az Atalanta, amely nagyon bízik a még mindig fiatal játékosban.

A Lumezzane elleni edzőmeccsen a góljain kívül sokat is mozgott a támadó, mindig megjátszható volt a társak számára. Az azonban bizonyos, hogy Gasperininek az együttese szélső és támadójátékát kell megerősítenie, hogy minél jobb labdákkal tudják kiszolgálni Paloschit.

Bár nevelőegyesületében be is mutatkozott a Serie A-ban, a kevés játéklehetőség miatt 2008-ban távozott Milánóból a Parmához. Itt három év alatt 57 mérkőzésen 16 gólt szerzett. Egy rövid genovai kitérő után a Chievo igazolta le, ahol pályafutása legeredményesebb részét töltötte, öt évig szolgálta a veronai alakulatot, 139 meccsen 40 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Ezután a fent említett angliai kaland következett, majd az Atalanta hívására mondott igent Alberto. Érdekes vele kapcsolatban, hogy végigjárta az utánpótlás válogatottakat Olaszországban, és igen eredményesnek is bizonyult az azúrkék mezben.

Ha a bajnokikon folytatja majd a góltermelést, akkor bizony mindenki boldog marad az Atalantában, és Ventura figyelmét is felkeltheti a támadó!

forrás: azzurri.co.hu