Recent comments

Friss Hírek

Az 50 millió eurót is elérheti Koulibaly vételára

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Kalidou Koulibaly, a Napoli középhátvédje elhagyja a csapatot a nyáron, és új klubnál kezd új kalandba.


A 25 éves szenegáli hátvéd fantasztikus szezont zárt Nápolyban, több fórumon beválasztották a szezon álomcsapatába is, így nem meglepő a nagy érdeklődés iránta.

Koulibaly neve eddig elsősorban angol klubok kapcsán merült fel – a hírek szerint az Everton, az Arsenal és a Chelsea is vinné őt. A legfrissebb információk szerint azonban a német rekordbajnok Bayern München is beszállt a versenyfutásba, ami tovább növelheti a bekk vételárát.

A vételár pedig eddig sem tűnt alacsonynak: a licit nagyjából 45 millió € környékén tart az újságírók értesülései szerint, a Bayern München pedig hajlandó is lenne megadni ezt az összeget, mivel Carlo Ancelotti tovább szilárdítaná a szenegálival az egyébként sem gyenge védelmet – persze Benatia távozása miatt szükségük lehet még egy középhátvédre.

A Sportitalia viszont úgy értesült, ezt a fejleményt hallva az Everton vezetői hamar cselekvésre szánták el magukat, és annak érdekében, hogy hamar lezárhassák a transzfert a maguk javára, 50 millióra emelték a tétet Koulibaly-ért. 

A klub sokak szerint már azt a pénzt költené el a nápolyi bekkre, amelyet John Stones értékesítéséért kapnak majd – a fiatal angol középhátvéd hasonló összegért válthat klubot, ez esetben pedig fontos lenne minőségi pótlást szerezni a helyére.

Bár a Napoli korábban elzárkózott Koulibaly eladásától, a 45-50 milliós summa talán meggyőzheti őket az értékesítésről, annál is inkább, mert a játékos a hírek szerint elégedetlen a fizetése összegével Nápolyban, és bizonyos jogi ügyekben is problémái támadtak a klubbal.

Koulibaly 2014-ben mindössze 7,75 millió euróért igazolt a Genk-től a Napolihoz. Ha valóban távozik a nyáron, a Torino védője, Nikola Maksimovic lehet az első számú kiszemelt a pótlására.

forrás: azzurri.co.hu