Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Pozitív élményt és látványt akarunk nyújtani


Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány új hadrenddel (4–3–3), párizsi légiósokkal és siheder támadórészleggel vág a Franciaország elleni parmai felkészülési mérkőzésnek.

Prandelli szövetségi kapitány a Sirigu – Maggio, Chiellini, Barzagli, Balzaretti – Montolivo, Verratti, Marchisio – Candreva, Balotelli, El Shaarawy kezdőtizenegyet küldi harcba a szerdai mérkőzésen, a csapat támadórészlegére tehát jó eséllyel nem a rutinos rókák becenév jutna eszünkbe. Mondjuk annál a szekciónál, amelyben a 22 éves, 15-ször válogatott Mario Balotelli jelenti a tapasztalatot, ez nem is meglepő.

„El Shaarawy ott fog játszani, ahol a Milanban szokott, Balotelli lesz a középcsatár, és Candreva szerepel majd a jobb oldalon. A két szélső nagyon támadó beállítottságú, és a középpályásoknak muszáj segíteni őket. Nekik nem csak az egyensúlyt kell képviselniük, de részt kell venniük a támadásokban, és gólra kell törekedniük” – nyilatkozta Prandelli.

„Ami a labdabirtoklást illeti, a negyedik középpályás hiánya okán kevesebbet lesz nálunk, és többet kell előre játszanunk. Labda nélkül pedig ugyanúgy kell játszanunk, ahogy az előző mérkőzéseken” – tette hozzá.

A kapuban Gianlugi Buffon helyét tehát Salvatora Sirigu veszi át, ő és Verratti is különleges este elé néz, hiszen mindketten a francia PSG-ben keresik a kenyerüket.

„Azt várom Verrattitól, hogy fejlődjön a jelleme. Egyre több tapasztalatot gyűjt, de nem szabad túl sok terhet helyezni a vállaira. Úgy kell tennie a dolgát, hogy ne akarja túljátszani a mérkőzést” – vélekedett a fiatal középpályásról Prandelli.

„Balotellitől azt várom, amit a dánok elleni nyújtott – utalt a vb-selejtezőn mutatott jó játékára, nem mellesleg góljára az olasz kapitány. – A francia válogatott nagyszerű, és még ha csak egy felkészülési mérkőzés is lesz a szerdai, biztosan győzelemre hajtanak, úgyhogy nem hagyhat ki a figyelmünk. Pozitív élményt és látványt akarunk nyújtani a szurkolóknak.”





„Izgatottan várom, hogy a srácok megmutatták, mennyire karakteresek. A franciák megújították a csapatukat, és megmutatták a spanyolok ellen, hogy még sokoldalúbbak, és kiegyensúlyozottabbak lettek. Nagyon támadó szellemű együttes, amely megpróbálja kiszélesíteni a pályát” – dicsérte ellenfelét Prandelli.


 NSO.hu