Recent comments

Friss Hírek

Petkovic: Egy derbin nincs esélyes


A Lazio edzője a római derbi előtt természetesen méltatta az ellenfél szakvezetőjét is, de sajtótájékoztatójában kitért még arra is, hogy milyen felfogásban fog a csapata pályára lépni a derbin, és ez utóbbi néhányak számára kifejezetten meglepő lehet.

„Ez egy különleges meccs, olyan, mint egy kupadöntő. A kezdőrúgásig a feszültség folyamatosan növekszik, de nagyon jó itt lenni, és egy ilyen meccsen vezetni a Laziót.”

„Hogy nyerjük meg a derbit? Lazio-stílussal. Arra ösztönzöm a játékosaimat, hogy maradjanak nyugodtak, és ne felejtsék el, hogy ez csak futball. A nap végére egy meggyőző győzelemmel kell majd szórakoztatnunk a szurkolókat.”

Petkovicnak ez lesz élete első meccse Zeman ellen, de az Olaszországban újonc edző a legnagyobb tisztelettel beszélt ellenfeléről:

„Zeman egy legenda, követtem a pályáját amíg Svájcban dolgoztam. Rengeteg dolgot írtak róla, és a neve a világon mindenütt ismert.”

„Már az első napomon tudtam, mit jelent Rómában ez a derbi. Volt néhány Svájcban, de ott az egész országban élnek annyian, mint Rómában. Ez egy különleges esemény, amit mindenkivel meg kell osztani.”

Egy kicsit magáról a meccsről is beszélt, pontosabban arról, hogy mit vár el a találkozótól:

„A Roma pihentebb lesz, hiszen mi 17 mérkőzést játszottunk ez elmúlt néhány hét alatt. Ez azt jelenti, hogy fejben nekünk kell erősebbnek lennünk. Egy derbin nincs esélyes.”

„Nem szabad megőrülnünk, föl kell készülnünk az ellenfelünkre, a saját stílusunkkal. Hogy fogunk-e kontrázni? A Lazio nem igazán egy catenacciós-kontrázós csapat…”


azzurri.co.hu