Recent comments

Friss Hírek

Milan: Nagy mozgás várható januárban


Az elmúlt napokban-  a csapat szinte példátlan mélyrepülésére reagálva – az olasz sajtóban számtalan információ látott napvilágot a Milan jövőjéről. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – ezekből szemezgetünk.

A gazzetta csütörtöki címlapja szerint Berlusconi “újraindul” és hajlandó költeni, januárban szabad út a Milan előtt az igazolásokban. A lap egy másik írásában az EL Shaarawy – Balotelli duót a squadra jövőjének titulálja, finoman utalva azokra a hírekre miszerint Balotelliért a két milánói klub januárban hatalmas harcot vívhat. Miután a City élénken érdeklődik a kolumbiai Falcao iránt Balo távozhat Manchesterből. Érdekesség, hogy Stephan El Shaarawy, a Milan talán egyetlen, folyamatosan jól teljesítő labdarúgója szívesen játszana együtt Mario Balotellivel.” A Milannál megtanultam, hogy nem csak támadásból áll az élet, hanem a támadók már védekeznek is. Azt hiszem, jól tudnék együtt dolgozni Marióval.”

A legfrissebb átigazolási pletykák közül kiemelkedik, hogy Robinho (9 millió euro a Santos legutóbbi ajánlata, a Milan 15 milliót szeretne kapni), Boateng, Mesbah, Vila, Strasser, Valoti, Zapata és Acerbi is elhagyhatja a klubot a télen. Robinho helyére a Milan szeretné megszerezni a Santos fiatal támadó középpályását, Felipe Andersont. Az 1993-as születésű játékos leigazolása csak a Robinho-transzfer  lezárása esetén lehetséges, ellenkező esetben a brazil klub inkább Angliába, vagy Spanyolországba adja el a kapós játékosát.

Az angol sajtó szerint már a januári átigazolási szezonban távozhat a Milantól Philippe Mexés. A francia válogatott védőjét az Arsenal és a Manchester United is csábítja.

A Milan januárban elhozná a Benfica 24 éves támadó-középpályását, Bruno Alvest. A bal lábas, technikás játékos ára 7-10 millió euro körül van, a Milan a szokásos kölcsön+opció verzióban gondolkodik. A legnagyobb piaci vetélytársunk az ügyben ismét a PSG lehet.

A milannews.it szerint még mindig napirenden van Kaká visszatérése a Milanhoz. Bár a játékos a közelmúltban arról beszélt, hogy szívesen követné barátját, David Beckhamet az Egyesült Államokba.

A Milan nyáron kapuskeresésbe kezd. A Gazzetta információ szerint Abbiati és Amelia is távozni fog a klubtól és az egyik legnagyobb olasz kapustehetséget, Mattia Perint szerződtetnénk a helyükre. Abbiatinak júniusban lejár a szerződése, Amelia meg a folyamatos bizonytalanságaival nem győzte meg a vezetőséget arról, hogy maradnia kell a klubnál. Perin jelenleg a Genoa tulajdonában áll, 2 éve szerepel a Pescaránál kölcsönben.

Ventura, a Torino menedzere januárban vissza akarja vásárolni a Regginánál kölcsönben szereplő Gianmario Comit a Milantól.

CorSport szerint Lippi lehet a közvetítő kínai befektetők és a Milan között. Ha az üzlet összejön, és részesedést vásárolnak a klubból, akkor a volt szövetségi kapitány lehet a klub általános igazgatója.

Továbbra is biztosnak tűnik, hogy Silvio Berlusconi tulajdonos pénteken meglátogatja a csapatot Milanellóban.


acmilan.hu