Recent comments

Friss Hírek

EL: Cavani mesternégyesével győzött a Napoli


Az Európa Liga E csoportjában a Napoli hazai pályán győzte le 4-2 arányban a Dnyipro Dnyipropetrovszk együttesét. A hazaiak négy találatát egyaránt Edinson Cavani szerezte.

A hazaiak szokásokhuz hűen ezúttal is masszívan rotáltak, az alapemberek közül Maggio, Behrami, Pandev, Hamsik és Campagnaro mindössze a kispadon foglalhatott helyet, Paolo Cannavaro még ott sem. Ott volt a kezdőcsapatban ezzel szemben Edinson Cavani, s az uruguayi gólzsák már a hetedik percben megszerezte csapatának a vezetést. Dzemaili ugratta ki külsővel a hazaiak hetesét, aki hat méterről a hosszú sarokba emelte a labdát Lastuvka felett (1-0)

Náhány perccel később hatalmas lehetőséget hagyott ki a Napoli, Dzemaili jobb oldali szögletét követően Dossena fejelt kapu fölé négy méterről.

Az ukránok meglehetősen passzívan kezdték az összecsapást, első alkalommal negyed órát követően veszélyeztettek, Kankava 30 méteres, életerős lövése azonban elsuhant a bal alsó sarok mellett. A félidő derekán újabb lehetőséget puskáztak el a vendégek, egy bal oldali beadást Zozulja fejelt a Napoli kapujának bal oldala mellé. A Dnyipro kezdte átvenni az irányítást, s a 33. percben egyenlítettek: egy jobb oldali szöglet után Odibe csúsztatta meg a labdát, s Fedeckij a hosszú oldalon a kapuba segítette azt (1-1).

A fordulás után egy hatalmas potyagóllal vezetést szereztek a vendégek, egy kontrát követően Zozulja lőtt kapura mintegy 18 méterről, s a pattogós kísérletet Rosati bevédte a jobb alsó sarokba (1-2). A bekapott gólt követően a hazaiak kettőt is cseréltek, Hamsík és Insigne egyaránt pályára lépett.

A nápolyiak azonban nehezen boldogultak ellenfelükkel, a félidő derekán Mesto lőhetett a tizenhatos jobb sarkáról, de próbálkozása laposan elzúgott a hosszú alsó sarok mellett. Walter Mazzari ezt követően harmadik cserelehetőségét is kihasználta, Pandev is pályára léphetett. A Napoli ekkor már óriási mezőnyfölényben játszott, s a 77. percben kiegyenlített, miután Cavani a jobb felső sarokba tekert egy 25 méteres szabadrúgást (2-2).

A mai napon az uruguayi csatár volt a hazaiak hőse, két perccel a lefújás előtt Hamsík beadása után közelről volt eredményes (3-2), majd ismét betalált (4-2)

A Napoli győzelmével életben tartotta továbbjutási esélyeit.

F-CSOPORT, 4. FORDULÓ

Napoli (olasz)–Dnipro (ukrán) 4–2 (1–1)
Gólszerző: Cavani (7., 77., 88., 93.), ill. Fedeckij (34.), Zozulja (52.) 



hatharom.hu