Recent comments

Friss Hírek

BL: Milánói döntetlenjével továbbjutott a Málaga


Elmaradt a Málaga továbbjutása a Bajnokok Ligája C-csoportjában a sorozat főtáblájának 4. fordulójában, miután az AC Milan hazai pályán egyenlített ellene. A Málaga először kapott gólt ebben a sorozatban.

A Bajnokok Ligájában eddig kapott gól nélkül álló, százszázalékos Málaga úgy lépett fel Milánóban, hogy tudta, győzelme – és a Zenit Anderlecht elleni pontvesztése – esetén már csoportelsőséget ünnepelhet. 

A Manuel Pellegrini által irányított andalúziai klub erősebb Milanra számíthatott annál, amelyet két hete legyőzött hazai pályán: a múlt hétvégén a Chievót 5–1-re kiütő olasz csapat jól is kezdett, a meccs elején nyomás alá helyezte ellenfelét. A mezőnyfölény azonban hiába volt nyomasztó (a félidő derekán három perc alatt négy szögletet végeztek el a piros-feketék), a legnagyobb helyzeteit a büntetőterületen kívülről eleresztett lövéseiből jegyezte Massimiliano Allegri együttese: előbb Bojan Krkic akcióból, majd Emanuelson szabadrúgásból tornáztatta meg Willy Caballero kapust.

A félidő hajrájában azonban egy remek kontra végén Isco találta meg a rést a Milan-védők között a kiugró Eliseu felé, és a legurított labdából a portugál nem hibázott, Constant mellől laposan Abbiati kapujába lőtt. 0–1

A szünetben a csoport élén álló spanyol csapat vezetett, ráadásul a Zenit ellen idei első BL-gólját szerző Anderlechtnek köszönhetően állt neki a csoportelsőség. 

A spanyol csapatok ellen az elmúlt három évben nyolcmeccses nyeretlenségi szériába tévedt Milan a folytatásban próbált sebességet váltani, Krkic lövései nem okoztak nagy veszélyt. A piros-feketék fokozatosan ráerőltették akaratukat a Málagára, és a kitartó próbálkozásokat a 73. percben siker koronázta. Constant bal oldali beadása után a két méterre a túloldali kapufától helyezkedő Alexandre Pato fejére hullott a labda, és a brazil nem is hibázta el nagy lehetőségét. Ez volt Pato ötödik BL-gólja, de csak az első a San Siróban – viszont a negyedik spanyol klub ellen. 1–1

Az idei sorozatban első gólját kapó Málaga nem tudott reagálni a gólra, Pellegrini együttese megelégedett az egy ponttal is. 

A Milan nem tudott újra betalálni, de a hazaiak sem aggódtak különösebben, hiszen bőven maradt esélyük a továbbjutásra.


C-CSOPORT, 4. FORDULÓ

MILAN –MÁLAGA  1–1
Gólszerző: Pato (73.), ill. Eliseu (40.)



NSO.hu