Recent comments

Friss Hírek

Az Atalanta megtörte az Inter sikersorozatát


Az olasz labdarúgó Serie A 12. fordulójának záró mérkőzésén az Atalanta meglepetésre 3–2-re győzött a legutóbbi hét bajnokiját (és legutóbbi tíz mérkőzését) megnyerő Internazionale ellen, nagy szívességet téve ezzel a Juventusnak.

A pazar formában – sorozatban tíz győzelem, hét a bajnokságban, három az Európa-ligában – levő Inter a ködös bergamói estén már a 9. percben hátrányba került: Federico Peluso bal oldali beadására Giacomo Bonaventura remekül robbant be, és az Inter-védőket megelőzve a hálóba bólintott.

Az Atalanta Denis és Maxi Moralez többször kétszer is közel került a 2–0-hoz, míg a másik oldalon a kapus Andrea Consigli túráztatta fel magát, és védte sorra a milánóiak helyzeteit – félidőben a bergamóiak minimális előny birtokában vonulhattak pihenőre.

Fordulást követően az Internek csak tíz percet kellett dolgozni az egyenlítésért: a vendégek jó szögből, kissé jobbról végezhettek el szabadrúgást, Freddy Guarín iszonyatos erővel megküldte a labdát, amely elment a szétugró sorfal tagjai között, Consigli pedig már nem tudta kikapni a léc alá tartó bombát.

Az Inter-öröm nem tartott sokáig, a 60. percben ugyanis visszaszerezte a vezetést az Atalanta: a vendégek védelmének jobb oldala egy visszapasszolt labda után „belógott", így nem volt les, Moralez középre lőtt labdáját pedig Denis egyből a hálóba vágta. A 65. percben pedig hiába reklamált az Inter összes védője, büntetőt kapott az Atalanta: Denis egy kis huzavona után be is varrta a Moralezzel szemben elkövetett Silvestre-szabálytalanságért megítélt tizenegyest. 

Komor volt a kép az Inter szempontjából: Stramaccioni csapata tanácstalan volt, az Atalanta pedig lendületes és nagyon gyors – szinte minden hazai kontra veszélyesnek bizonyult. Az Inter erőlködött, és végül nem is hiába: a 84. percben Palacio erős, félmagas lövéssel visszahozta a reményt.  Vérszagot kaptak Militóék, de már egyenlíteni nem tudtak, pedig a végén még Handanovic kapus is előrejött – ahogy a milánói fekete-kékek az előző fordulóban megérdemelten győzték le a Juventust, most szintén megérdemelten kaptak ki az Atalantától. 

Az eddigi szezonbeli eredmények arra utalnak, hogy Stramaccioni jó munkát végez, csak még csapata szeszélyességét kellene valahogy kiküszöbölnie – az Inter a Juventus és a Milan megverése mellett kikapott a Sienától és az Atalantától... Az Inter vereségével a 12. forduló után a Juventus előnye négy pont a tabella élén.


Atalanta–Internazionale 3–2 (Bonaventura 9., Denis 60., 67. – a másodikat 11-esből, ill. Guarín 56., Palacio 84.)


NSO.hu