Recent comments

Friss Hírek

Olaszország-Spanyolország: Játékos osztályzatok



A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság kijevi döntőjében Olaszország legjobbjai a címvédő spanyolokkal mérkőztek meg, ahol a Squadra Azzurra igyekezete ellenére alul maradt az ibériai ellenfelével szemben.


Buffon (6,0)
Hálátlan és furcsa helyzetben volt ma a Juve hálóőre, Gigi négy gólt kapott, ám mindegyik találat előtt kiszolgáltatott helyzetbe került. Amit lehetett, megfogott.
Abate (5,5)
Kissé érthetetlen volt a kezdő tizenegybe való jelölése, nem is cáfolt rá a kételkedésünkre. Sem védekezésben, sem pedig támadásban nem vette nagy hasznát a csapat. Egy fontosabb mentése azért akadt a mérkőzésen.
Barzagli (6,0)
Az eddigi magabiztos játéka kissé megingott. Az első találatnál David Silva őt előzte meg.
Bonucci (5,0)
A spanyolok második találatát Jordi Alba mellőle lőtte, míg a harmadik, illetve a negyedik találtban is benne volt, ráadásul Ramos fejesénél kézzel ért a labdához, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt.
Chiellini (5,5)
Az ibériaiak vezetőgólja nagymértékben az ő hibájából született, miután nem tudta leszerelni Fabregast. Mindezek mellett a sérülése érzékenyen érintette az olasz válogatottat.
De Rossi (6,5)
Ő volt ma a csapat mozgatóereje, az első félidőben több remek átadással is kiszolgálta a játékostársait, mindemellett a védekezésre is odafigyelt.
Pirlo (6,0)
Az olaszok legyőzésének egyik kulcsa, Pirlo kikapcsolása a játékból. – vélekedett hasonlóképp ezen az Eb-n már sok ellenfél, azonban a spanyolok mindezt meg is tudták valósítani. Az olaszok játékmesterére olykor 3-4 ember figyelt egyszerre, Pirlónak rendre a saját térfelén kellett labdához érnie, de már itt letámadták. Egyszerűen kivették a játékból.
Marchisio (5,5)
Halovány volt a mai produkciója. Sem támadásban, sem pedig védekezésben nem volt ott a toppon, alig lehetett észrevenni. Sokkal többet vártunk tőle.
Montolivo (6,0)
Továbbra sem az ő posztja a trequartista szerepkör, így ma sem villogott, de azért volt pár remekbeszabott átadása, a második játékrész elején például Di Natalét hozta ziccer helyzetbe.
Cassano (6,0)
Húzogatott, próbálkozott, de olykor nagyon magára hagyták a társak. Egy nagyobb lehetőség adódott előtte, de azt Casillas magabiztosan fogta.
Balotelli (6,0)
Kevés labdát kapott elől, amikor pedig kissé visszalépett a passzokat begyűjteni, néha rosszul osztotta tovább a játékszert. Akadt pár lövése, próbálkozása, de ezek rendre elkerülték a spanyolok kapuját.
Cserék:
Balzaretti (6,0)
Kezdőbe vártuk Abate helyett, Chiellini sérülése után meg is kaptuk. Utóbbi két mérkőzéséhez képest visszafogottabb teljesítményt nyújtott, de most is volt a játékában fantázia, sokat robotolt ma is.
Di Natale (6,0)
Beállását követően egy fejest és egy kihagyott ziccert lehetett a neve mellé feljegyezni. Utóbbi elpuskázása igen fájó volt, ha Toto beveri azt a helyzetet 2-0-nál, az még sorsfordító is lehetett volna.
Motta (-)
Pár perce volt csak a pályán mikor megsérült és csere nélkül el kellett hagynia a pályát.
azzurri.co.hu