Recent comments

Friss Hírek

Capello: Az angol szövetség szerződést szegett



Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya elmondta: az FA megszegte a szerződésben rögzített feltételeket, amikor megfosztotta John Terryt a csapatkapitányi karszalagtól.

Az orosz válogatott újdonsült szövetségi kapitánya úgy gondolja: vele sikeresebb lett volna az angol nemzeti csapat az Európa-bajnokságon, mint Roy Hodgsonnal. 

 „Az angol szövetséggel kötött szerződésemben szerepelt, hogy a csapatkapitány személyéről én döntök. Ha én ülök a válogatott kispadján az Eb-n, az angol csapat még sikeresebb lett volna, de a Terry-ügy hatására távoznom kellett. 

Angliával mindent elértem, amit kitűztem magam elé. Négy évig dolgoztam ott, ám a történtek után abba kellett hagynom, mert rosszul éreztem magam” – mondta feldühödötten a szakember.

„Nem kaptam meg a lehetőséget, hogy az Eb-n szerepeljek a válogatottal azok után, ami Terryvel történt” – szögezte le a Milan, a Juventus, a Real Madrid és a Roma egykori mestere.

Capello csütörtökön kétéves szerződést kötött az orosz szövetséggel. Feladata, hogy kijuttassa a válogatottat a 2014-es brazíliai világbajnokságra. 

A nyelvi problémákkal kapcsolatban a szakember kifejtette: az orosz nyelvet nehéz megtanulni, ezért egy tolmács segítségével fog kommunikálni a játékosokkal. 

NSO.hu