Recent comments

Friss Hírek

Chiellini: Kevés idő volt a regenerálodásra



A hat hét alatt harmadik izomhúzódását elszenvedő Giorgio Chiellini szerint megérdemelten nyertek a spanyolok az Európa bajnoki döntőben, de sajnálja, hogy a fáradtság miatt nem tudtak úgy játszani mint a csoportkörben.
A Juventus hátvédjét az első spanyol gól után nem sokkal le kellett cserélni egy izomhúzódás miatt.
„Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy nem mi nyertünk. Nagyon fáradtan érkeztünk a találkozóra és ahogy én sem, úgy Thiago Motta sem tudott teljesen felépülni a sérüléséből alig két nappal a németek elleni, igen kimerítő meccs után.” mondta Chiellini a Rai Sportnak.
„A spanyolok egyértelműen megérdemelték a győzelmet, azonban sajnálom, hogy nem tudtunk úgy játszani ellenük, mint a csoportkörben.”
„Azonban senki nem vonhatja kétségbe, hogy az elmúlt hetekben mindent megtettünk a sikerér, keményen dolgozunk, ezért büszkének kell lennünk az elért eredményre. Ez egy jó kiindulási pont az Azzurri jövőjét nézve, amikor már a győzelem lesz a célunk.”
Chiellini fáradtnak tűnt már az első gólnál is, amikor Cesc Fabregas bepasszolt mellőle David Silvának, ezt követően nem sokkal le is kellett cserélni.
Ez volt hat hét alatt a harmadik izomhúzódása: a torna előtt nem sokkal, valamint az írek elleni csoportmeccsen is megsérült.
„A csütörtöki meccs okozta fáradtság vezetett ehhez a húzódáshoz –nem ugyanazon a helyen mint az előző- az izmaim egyszerűen nem tudtak regenerálódni.”
„Sokunk számára ez volt karrierünk legfontosabb mérkőzése. És tényleg hittünk benne, hogy miénk lehet a trófea és valóra válhat az álmunk, de el kell ismernünk a spanyolok megérdemelten nyertek.”
olaszfoci.hu