Recent comments

Friss Hírek

44 személyt és 13 klubot büntetnek meg az olasz fogadási botrányban


Csütörtökön 44 személy és 13 klub büntetéséről döntöttek Olaszországban a fogadási csalásokkal kapcsolatban, de a sor még nem teljes, mert a Napolinak, a Laziónak és a Genoának szeptemberig kell várnia a határozatra. 
 
Az Olasz Labdarúgó-szövetség bejelentése szerint a vizsgálat első szakaszának lezárultával megszülettek az első büntetések, bár a konkrétumok egyelőre nem ismeretesek.

44 személyt vettek elő, akiknek különböző felelősségét állapították meg az eredmények befolyásolásával kapcsolatos csalásokban.

Öt Serie A-s klub is van közöttük, de a csapatok közül csak a Leccét és a Grossetót hozták kapcsolatba közvetlenül a fogadási csalásokkal. 

A többi klubnak közvetett felelősségét tárták fel, ami azt jelenti, hogy nem vettek részt a csalásokban, de a klub alkalmazottjai vagy a játékosai igen.

A közvetlen felelősség nagyon súlyos büntetést fog maga után vonni, bár konkrétumokat eddig nem árultak el.

Az viszont biztos, hogy a Lecce és a Grosseto is súlyos büntetésre számíthat. Veszélyben van még a Napoli, a Lazio és a Genoa is, de büntetés szeptember előtt nem várható.

A FOGADÁSI BOTRÁNYBAN KÖZVETLENÜL ÉRINTETT CSAPATOK 
Lecce, Grosseto

A FOGADÁSI BOTRÁNYBAN KÖZVETETTEN ÉRINTETT CSAPATOK
Udinese, Bari, Bologna, Portogruaro, Sampdoria, Siena, Ancona, Novara, Torino, Varese, Albinoleffe

A FOGADÁSI BOTRÁNYBAN KÖZVETLENÜL ÉRINTETT SZEMÉLYEK 
Andrea Masiello, Salvatore Masiello, Nicola Belmonte, Alessandro Parisi, Leonardo Bonucci, Antonio Bellavista, Stefano Guberti, Marco Rossi, Filippo Carobbio, Daniele Padelli, Cristian Stellini (a Siena egykori menedzserasszisztense), Giuseppe Vives, Pierandrea Semeraro (a Lecce elnöke), Piero Camilli (a Grosseto elnöke), Carlo Gervasoni, Mario Cassano, Edoardo Catinali, Cristian Bertani, Davide Drascek, Mavillo Gheller, Marcelo Larrondo, Roberto Vitiello, Alessandro Pellicori, Emanuele Pesoli, Ruben Garlini, Davide Bombardini, Dario Passoni, Luigi Sala, Mirko Poloni, Fernando Coppola, Claudio Terzi

A FOGADÁSI BOTRÁNYBAN JELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGÜKET ELMULASZTÓ SZEMÉLYEK 
 
Simone Pepe, Guido Angelozzi (a Bari korábbi sportigazgatója), Simone Bentivoglio, Marco Di Vaio, Angelo Da Costa Junior, Antonio Conte (a Siena egykori edzője), Angelo Alessio (a Siena egykori menedzserasszisztense), Marco Savorani (a Siena egykori kapusedzője), Marcello Sanfelice (a Bologna csapatmenedzsere), Bortolo Mutti (a Bari egykori edzője), Giorgio D'Urbano (a Siena egykori erőnléti edzője).

NSO.hu