Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Conténak vádalkut kéne kötnie


Antonio Conte ügyvédei szerint az edzőnek vádalkut kellene kötnie azok után, hogy jelentési kötelezettség elmulasztásával vádolták meg korábban.

A menedzsert korábban még komolyabb vádakkal illették, azonban a meghallgatásán bebizonyosodott, hogy ő csak tudott a meccsbefolyásolási kísérletekről, minthogy aktívan részt is vett volna ezekben még a Siena trénereként.

"Amikor ez az egész ügy elkezdődött, sokkal komolyabb vádakat fogalmazott meg mind a sport-, mind a polgári bíróság" - mondta Antonio De Renzis ügyvéd a Tgcom24-nek.

"Az a forgatókönyv azóta sokat enyhült, és úgy vélem, a polgári vádak ejtése felé haladunk. Ami a sportvádakat illeti, most már látjuk, hogy már nem mérkőzés manipulálása a vád, hanem, hogy nem jelentette a befolyásolási kísérletet. 

Ez is megváltoztatja a korábban felvázolt forgatókönyvet."

"Hiszem, hogy a nyomozás során elvégzett munka segített megmutatni, hogy milyen csekély volt Conte felelőssége az ügyben."

Jónéhány klub kötött már vádalkut, hogy enyhítsék büntetésüket, és minél hamarabb túl legyenek a sportbírósági tárgyaláson. Ez egy olyan út, amit Conte is követhet.

"Egy jó ügyvéd sohasem zár ki lehetőségeket csak azért, mert ki kell értékelnie a helyzetet. 

A vádalku mást jelent a polgári bíróságon, és mást a sportbíróságon."
"Mindenki mindig azt mondja, hogy a sport igazságszolgáltatás pont a polgári ellentéte, mivel ebben a vádlottnak kell bizonyítani az ártatlanságát. 

A vádlottnak valamilyen úton-módon bizonyítania kell, hogy a vádló hazudik. Ebben az értelemben a vádalku a személyes becsületesség hiányát jelentené. 

Jelen pillanatban elégedettek vagyunk, hogy a nyomozás során a Contét érintő forgatókönyv enyhül."

Ezek nagyon jó hírek Conte számára, mivel őt a korábbi sienai játékosa, Filippo Carobbio vádolta meg, hogy Conte mondta a csapatnak egy meccs előtt, hogy az eredmény "már el van döntve".

Ugyanakkor a többi játékos, aki jelen volt ezen az összetartáson, tagadta, hogy ez bármikor is megtörtént volna, és Conte tanúvallomása is segítette a nyomozókat felismerni, hogy Carobbio vádja minden, csak nem megbízható.

Ez azt eredményezheti, hogy a nyomozók átértékelik Carobbio teljes vallomását, aki eddig magát "egy megbízható tanúnak" vallotta. Conte azt állította, hogy Carobbio azért sározta be őt, mert volt egy kis vita a feleségeik között.

Ehelyett úgy tűnik, hogy a nyomozók csak Roberto Di Martino ex-Siena-játékos állítólagos vallomását vették figyelembe, akinek az állítása szerint Conte elutasította egy sokgólos Novara-Siena meccs befolyásolását.

És éppen ezek miatt vádolták meg Contét és Di Martinót jelentési kötelezettség elmulasztásával.

juventusfc.hu