Recent comments

Friss Hírek

Berlusconi: A Milan mindenek felett áll!


Silvio Berlusconi hosszú idő után nyilatkozott a Milan ügyeiben. A tulajdonos a Milan Channelnek adott exkluzív interjút.
- Örülök, hogy megismerhetem a Milan Channel újságíróját.

 Nézzük csak meg ezt a mai Milant, 5 kiváló támadó játszik nálunk, Pato, Robinho, Boateng, El Shaarawy és Cassano. Idén a Milannak jobb szezonja lesz mint az elmúlt évben, ahol rengeteg sérülés hátráltatta a csapatot. 

A jelenlegi pénzügyi helyzetünk nem engedi azt a költekezést ami a 90-es években volt jellemző. Már nem lehet olyan módon játékosokat vásárolni.

Új csapatot kell építenünk fiatal játékosokból.

 A Barcelona is ezt tette. Emlékezzenek csak a nagy Milan sztárokra, Maldinire, Baresire és Costacurtára, akik itt lettek nagy játékosok. A szurkolóknak azt üzenem, hogy ne féljenek ezektől a változásoktól, egyszerűen ez csak más perspektíva.


- A jövőről: “Régen nagy játékosokat vehettünk. Olyan krízisben vagyunk, ami eddig nem volt tapasztalható a történelemben. A családom minden évben 50 millió €-t fektetett a futballba, jelenleg nem engedhetjük meg magunknak, hogy más cégeken keresztül csökkentsük a kiadásokat. 

Ezért nem utasíthattuk vissza a PSG ajánlatát a két játékosért, ez az összeg egyenlítette ki a klub számláit.”

- A távozókról: “Ki nem szerette volna itt látni Seedorfot? Senki. Búcsút kellett mondanunk sok játékosnak beleértve Pirlot is azért, hogy kiegyenlítsük a költségvetést.” 

-Ibráról és Thiago Silváról: “Nem akartam odaadni a PSG-nek mindkét játékost. Leo felvette velünk a kapcsolatot, de mi nemet mondtunk. Aztán a PSG tovább folytatta.

 Elgondolkodtunk, hiszen a FFP talán idén engedi utoljára az ilyen ajánlatokat. Ezzel az áldozattal helyreálltak a dolgok . A lelkem sírt, azonban meg vagyok győződve arról, hogy remek játékosaink vannak. Támadásban nem fogjuk megérezni Ibra hiányát. A védelemben meg Acerbiben bízok”.

- A keretről: “22 fős keretünk van, ami nem elég. Keresnünk kell további nagy játékosokat a Milanba.”

- Újra a krízisről: “A futball is beletartozik a világ gazdaságába, a bevételekre is hatással van a krízis, főleg a jegyekre és a szponzorokra. Olaszországban sokkal jobban jelen van a probléma, de ez nem Olaszországon múlik. 

Visszaléptem a kormánytól, így csak annyit mondhatok, hogy az ideglenes kormány növelte ezt a válságot nálunk. A kormány elfoglalt, így a krízis marad. Ez gazdasági válság is, nem csak pénzügyi. Aggódom a jövő miatt.”

- Újra a futballról: “Figyelem azokat a csapatokat akik rengeteget költenek, az elnökeik nem az Európai rendszerből jönnek. Többnyire Oroszországból és az Egyesült Arab Emírségekből. Ezeknél a csapatoknál kell elkezdeni a FFP-t. Vannak más klubok, ők azért költenek sokat idén, mert tudják, hogy jövőre már nem tehetik meg.”

- A külföldi befektetőkről: “Nyitva áll az ajtó azon befektetők előtt akik segíteni akarnak a csapatunknak. A Milan mindenek felett áll!”

- Üzenet a szurkolóknak: “Játszani és a pálya urai akarunk lenni, ez a küldetésünk. A szurkolóknak nem kell szégyenkezniük a csapat miatt. 

Nem hiszem, hogy a vezetőség hirtelen hiteltelenné vált volna a szurkolók szemében. Vannak olyanok, akik többet költenek, mint nyernek. Nézzék csak Abramovichot, csak idén tudott nyerni azok után, amennyit a csapatra költött.”

- Thiago Silva eladásáról: “Azt hittük, hogy az első lesz a PSG utolsó ajánlata, aztán jött az ajánlat Ibráért. 

A józan ész vezérelt, nem tudtuk volna annyit költeni, mint az ezt megelőző években.”

- Kakáról: “Még nem beszéltünk róla Gallianival. Kaká a szívünkben van, azért amilyen játékos és ember ő. Nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy visszajön, de meg kell nézzük a feltételeket. 

Vannak játékosok, akik történelmet írtak a Milanban.”- Barbara és Galliani születésnapjáról: “A két generáció tökéletes összhangban van egymással, tökéletesen tudunk együtt dolgozni. Ez az új formáció nagyon hasznos, így túljuthatunk a válságon.”

- Pato 9-es és Boateng 10-es mezéről: “Pato egy igazi góllövő, a 9-es neki való. Idén nem tudta azt nyújtani, amire hivatott. A 10-es mezről mindig Rivera jut eszembe. 

 Boateng különbözik tőle, nagyon tetszik az ötlet, hogy ezt varázslatos számot két ilyen játékos viselheti.”

- Végül a búcsú: “Remélem újra találkozunk. Köszönöm mindenkinek aki ma itt volt.”

acmilan.hu