Recent comments

Friss Hírek

Thiago Silva: Az olasz még mindig az egyik legerősebb bajnokság


A Milantól a Paris Saint-Germainbe igazoló Thiago Silva úgy véli az olasz bajnokság továbbra is erős marad, annak ellenére, hogy több nagy sztárját is elvesztette.

A brazil válogatott hátvéd nyáron igazolt a Milantól a PSG-be, csakúgy mint Zlatan Ibrahimovic is, de a Napoli csatára Ezequiel Lavezzi is a francia klubnál folytatja pályafutását.

„A Serie A nem lett hirtelen egy gyengébb bajnokság. Az olasz labdarúgás továbbra is nagyon sikeres és népszerű lesz a világ minden pontján.” mondta Thiago Silva a Gazzetta dello Sportnak.

A védő ezután elismerte, hogy a Milan valóban több kulcsjátékosát is elvesztette, ami miatt nehéz időszak vár rájuk, de bízik benne, hogy Massimiliano Allegri átnavigálja a csapatot ezen a viharos időszakon.

„Igaz hogy a Milan elvesztette néhány klasszisát. Olyan vezéregyéniségek távoztak mint Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, és Gennaro Gattuso.

A Milan most újjáépíti a csapatát.

Ez nem lesz könnyű, de Allegri egy intelligens edző és ezt is megoldja.”

A 27 éves játékos ismét hangsúlyozta, hogy ő nem akarta elhagyni a San Sirot és nem a pénzért igazolt a PSG-be.

„Többször is kijelentettem, hogy maradni akarok a szerződésem lejártáig. Ugyanakkor tisztában voltam vele, hogy a Milan pénzügyi nehézségekkel küszködik.

Még mindig a Milan játékosa lennék, ha nem lennének gazdasági problémái a klubnak.”

„Nem vagyok zsoldos. A Milan volt az otthonom.

Bár kétségtelen, hogy jó üzletet csináltak.

Annak idején 10 millió euróért igazoltak és most 42 millióért adtak el.”

olaszfoci.hu