Recent comments

Friss Hírek

Moratti: Pazzini marad


Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale elnöke, Massimo Moratti gyorsan megcáfolta a Giampaolo Pazzini távozásával kapcsolatban felreppenő híreket.

 Pazzini tavaly januárban 19 millió eurónak megfelelő ajánlatért cserébe szerződött a Sampdoriától az Interhez, azonban nagyszerű kezdése után (17 mérkőzésen 11 gól), az előző idényben 33 bajnokin csak ötször vette be az ellenfelek kapuját.

A fekete-kékek nagy átalakulás közepette vannak, Ivan Córdoba és Paolo Orlandoni befejezte a pályafutását, Goran Pandevet eladták, többen visszatértek a kölcsönadás után (Andrea Poli, Angelo Palombo, Mauro Zárate), Lúcióval és Diego Forlánnal pedig szerződést bontottak. A brazil védő már nem azt nyújtotta az előző szezonban, mint amit korábban megszokhattak tőle, míg az uruguayi támadó egyáltalán nem tudta hozni az Atlético Madridban látott formáját. Árulkodó lehet, hogy Júlio César és Dejan Sztankovics sem utazott el az edzőtáborba, bár korábban mindketten úgy nyilatkoztak, szeretnének maradni. Különösen a brazil kapus helyzete tűnik bizonytalannak, miután az Inter Samir Handanovic személyében megszerezte a liga egyik legjobb kapuvédőjét.


„Úgy gondolom, a klub meghozta a döntését, és azt hiszem, hogy nem szerepelek a terveiben – nyilatkozta
Pazzini. – Keményen fogok dolgozni, hogy meggyőzzem a vezetőséget, de mindig is őszinte voltam, és most is az vagyok.”

Ehhez képest az Inter elnöke igyekezett gyorsan biztosítani a támadót arról, hogy vele képzelik el a folytatást.


„Pazzini továbbra is a csatársorunkat erősíti majd – mondta
Moratti. – Marad az Internél. Csalódott szavai csak egy érzelmi kitörés következményei.”

A fekete-kékek elnöke ezután kitért a 15-szörös brazil válogatott támadó középpályásra, a jelenleg a Sao Paulót erősítő 19 éves Lucasra is.


„Ami Lucast illeti, az ő megszerzése nem csak egy álom. Természetesen szeretnénk csapatunkban tudni, de előbb látnunk kell, megvannak-e a feltételek, hogy megszerezzük” – tette hozzá az elnök.

NSO.hu