Recent comments

Friss Hírek

A Roma győzelmével feljött az ötödik helyre

Nehezen alakított ki helyzeteket a Roma, de a fölény egyértelműen a hazaiaké volt, a Lecce célja az volt a mérkőzés előtt, hogy egy pontot hazavigyen valahogy az Olimpiai Stadionból. Ennek megfelelően betömörültek a saját tizenhatosukra, és várták, hogy a Farkasok mit tudnak kezdeni a labdabirtokással.
Jó húsz percig semmit nem tudtak, aztán a már nem először balhátvédként játszó Taddei kényszerítőzött remekül De Rossival, majd laposan középre lőtt, ahol Pjanic teljesen egyedül érkezett, és a hálóba passzolt. (1-0)
Kicsivel később szinte tökéletesen lemásolták a gólt eredményező akciót, csak ezúttal Krkic volt középen, és a spanyol elszórakozta a helyzetet, a bokájáról továbbpattanó labda elment a kapu előtt. A hazaiak továbbra is irányítottak, de újabb gólt nem tudtak szerezni az első félidőben.A másodikat viszont jóval visszafogottabban kezdték, kicsit amolyan "majd lesz valahogy" hozzáállásban. És mivel a Lecce játékosai - talán meglepetésükben - nem tudtak erre reagálni, lett is valahogy, hiszen az 54. percben Gago kissé a jobb oldalról, távolról lőtt a jobb alsóba a kicsit elalvó Julio Sergio mellett. (2-0)
Az újabb gól teljesen kényelmessé tette a Romát, amely látványos támadásokat vezetett ugyan, de a védekezésre már kevesebb energiát fordított, így a jobb oldalon meginduló Bertolacci szépíteni tudott. (2-1)
A folytatásban egy-egy megingástól eltekintve újra teljes fölénybe kerültek a Farkasok, nagy helyzeteket is ki tudtak alakítani. Sőt, Osvaldo egy csodálatos gólt is ollózott a tizenhatoson belülről a jobb felsőbe, a játékvezető asszisztense azonban tévesen lest intett, noha Tomovic egyértelműen bennragadt.
Az utolsó percekben a Lecce már többször meg tudta tartani a labdát a meccs végét váró rómaiakkal szemben - akiknél pályára lépett a sérüléséből visszatérő Totti is -, de sokra ezzel nem mentek, az eredményen már nem tudtak változtatni.


Roma-Lecce 2-1 gól: Pjanic (25.), Gago (54.), illetve Bertolacci (61.)


hatharom.hu